Hoppa till huvudinnehåll

Helenius möter Whyte framför 70 000 åskådare: ”Visst är jag nervös”

Robert Helenis höjer armarna och firar i ringen.
En av karriärens tuffaste matcher väntar för Borgåbördiga Helenius. Robert Helenis höjer armarna och firar i ringen. Bild: Jarno Kuusinen / All Over Press boxning,Robert Helenius,sport

Nu är det slut på slagpåsarna. Tungviktsboxaren Robert Helenius möter en tuff motståndare i Cardiff om två veckor: Dillian Whyte. Matchen ordnas i samband med titelmötet mellan Anthony Joshua och Kubrat Pulev.

Det är dags att rista in den 28 oktober i kalendern.

Det är dagen då tungviktsvärdsmästaren Anthony Joshua försvarar sin titel mot Kubrat Pulev. Det är också dagen då Robert Helenius går sin tuffaste match sedan förlusten mot Johann Duhaupas.

– Visst är jag nervös men på ett bra sätt. Vi har snackat igenom beslutet och nu tar vi chansen. Jag blir ju inte direkt yngre och alla motståndare på väg uppåt ska jag vinna över, säger Robert Helenius i ett pressmeddelande.

Tuff motståndare

Dillian Whyte ligger på 18:e plats på Boxrecs tungviktsvärldsranking. Helenius ligger på 24:e plats.

Britten Whyte är 29 år gammal och sju centimeter kortare än Helenius, som är exakt två meter lång. Whyte har gått 22 matcher och vunnit 21 av dem – hela 16 på knockout. Förlusten kom mot giganten Joshua.

Dillian Whyte sparrar.
Dillian Whyte har ett imponerande proffsfacit. Dillian Whyte sparrar. Bild: Focus Images / Barcroft Media/ All Over Press Dillian Whyte

I fjol vann Whyte över Helenius antagonist Dereck Chisora.

– Vi har förhandlat ganska länge redan om att få till matchen och vinner Robert den här matchen stiger han säkert till topp fem i rankingen hos alla förbund. Då är en fight om världsmästartiteln ett faktum efter det, säger Helenius manager Markus Sundman.

Helenius proffsfacit är 25 segrar på 26 matcher. Den enda plumpen i protokollet kom mot Duhaupas.

Storpublik väntas

På grund av det upphaussade mötet mellan Joshua och Pulev förväntas runt 70 000 ta sig till stadion i Cardiff.

Wales nationalarena Principality Stadium har en kapacitet på 74 500 åskådare. Biljetterna uppges vara nästan slutsålda.

– Det här blir en helt ny erfarenhet för mig med 70 000 personer i publiken. Det känns jättekul och det blir säkert en jättetuff match för mig på bortaplan, säger Robert Helenius.