Hoppa till huvudinnehåll

Laurikainen storspelade i Vasa – fjärde raka förlusten för Sport

Eetu Laurikainen i JYP:s mål
Eetu Laurikainen räddade 30 skott mot Sport. Eetu Laurikainen i JYP:s mål Bild: Vesa Pöppönen / AOP ishockey,JYP,Eetu Laurikainen,sport

Vasa Sport skapade mängder med chanser i den första perioden mot JYP men målvakten Eetu Laurikainen storspelade. Till slut knep JYP segern och satte punkt för sin två matcher långa förlustsvit.

Det var två lag med nedåtgående trend som möttes i söndagens enda match i ishockeyligan. Sport med tre raka förluster och JYP med två.

Det blev gästerna som drog det längre strået och lade vantarna på poängen efter seger med 4–2.

Stor matchvinnare för JYP blev målvakten Eetu Laurikainen som framför allt i den första perioden höll laget med i matchen. Sport vann skotten i den första perioden med 18–3 men efter 20 minuter stod det 1–1 på ljustavlan.

– Första perioden var Sports, i andra blev vi bättre och i tredje gjorde vi det bra. Det här var en match som vi lätt kunde ha förlorat men vi kämpade, sa JYP:s tränare Marko Virtanen efter matchen.

JYP avgjorde i tom bur

JYP avgjorde matchen i början av den sista perioden. Först styrde Antti Suomela in 2–1 och några minuter senare satte Mikko Mäenpää 3–1.

Ville Viitaluoma gav hemmalaget lite hopp då han reducerade två minuter från slutet men då 49 sekunder återstod av matchen gjorde Henri Kanninen 4–2 i tom bur.

– Som helhet gjorde vi en bra match men vi satte inte våra chanser, sa Sports tränare Tomek Valtonen.

Efter 14 spelade matcher ligger JYP på tredje plats i tabellen, laget har två poäng upp till ettan TPS. Sport ligger just nu under slutspelsstrecket på elfte plats.

Resultat:

Sport – JYP 2–4
09.39 1–0 Michael Parks (Nevalainen, Kiviranta) PP
12.05 1–1 Nolan Yonkman (Immonen, Tuppurainen) 1–1
41.35 1–2 Antti Suomela (Vainio, Jokinen)
47.19 1–3 Mikko Mäenpää (Nättinen, Immonen) PP
58.01 2–3 Ville Viitaluoma (Nevalainen) PP
59.19 2–4 Henri Kanninen

Läs också

Nyligen publicerat - Sport