Hoppa till huvudinnehåll

Liukkonen sexa i världen efter nytt rekord

Ari-Pekka Liukkonen
Ari-Pekka Liukkonen satte nytt finländskt rekord. Ari-Pekka Liukkonen Bild: EPA/PATRICK B. KRAEMER liukkonen,simning,Ari-Pekka Liukkonen

Ari-Pekka Liukkonen förbättrade sitt fyra år gamla finländska rekord på 50 meter frisim med en hundradel på söndagen. Mimosa Jallow kapade fyra tiondelar av sitt gamla rekord på 100 meter frisim.

Det nya finländska rekordet på 50 meter frisim på kort bana lyder 21,22 som Ari-Pekka Liukkonen satte vid en GP-tävling i Esbo på söndagen. Det tidigare rekordet 21,23 simmade han i Berlin i augusti 2013.

Liukkonen går nu in som sexa i världen och efter rekordförbättringen drömmer han om att simma under 21 sekunder.

– Min utveckling har visat att rekordet kan slås när som helst och nu kom det. Att simma under 21 sekunder är nu helt realistiskt, säger han i ett pressmeddelande.

Jallow sjua i världen

Mimosa Jallow förbättrade sitt finländska rekord på 100 meter ryggsim med fyra tiondelar. Jallows tid 58,24 är den sjunde snabbaste tiden i världen i år.

– Jag vet inte hur det gick till, jag var trött efter gårdagen och sa till min tränare att jag inte vågar gå ut för fullt. Jag gjorde det ändå, säger Jallow.