Hoppa till huvudinnehåll

VPS gick på ny mina – dystra sviten förlängdes

VPS formkurva fortsätter att peka nedåt. I dag spelade laget sin 14:e raka match utan seger då laget föll på bortaplan mot RoPS. I kampen om en silvermedalj knappade Ilves in på KuPS.

Under den första halvan av säsongen var VPS ett lag som kämpade om medalj i fotbollsligan. Efter segern över FC Inter i mitten av juli förändrades allt och laget sjönk som en sten i tabellen.

I dag kom Petri Vuorinens mannar till Rovaniemi med tretton raka matcher utan seger i bagaget. RoPS såg till att Vasalagets dystra svit förlängdes då man vann med 3–0.

– Vi försvarade inte bra och det visar resultatet. Vi har mycket att fundera på. Grattis till RoPS, de förtjänade den här segern, sa VPS lagkapten Veli Lampi till ISTV efter matchen.

Två mål av Muinonen

RoPS tog ledningen redan i den sjunde minuten då Eetu Muinonen fick stå helt ren i straffområdet efter att VPS målvakt Samu Volotinen lämnat retur på Simo Roihas nick.

VPS dominerade som vanligt bollinnehavet man var ineffektiva framåt. I slutet av den första halvleken slog sedan hemmalaget till igen. Lassi Lappalainen skruvade in bollen utan chans för Volotinen som i dag gjorde sin andra match för säsongen.

I början av den andra halvleken stängde sedan RoPS matcher då Muinonen dunkade in sitt andra mål för dagen.

– Det var ett riktigt bra resultat för oss, sa Muinonen efter matchen.

Viktig seger för Ilves

I kampen om silvermedaljen tog Ilves tre viktiga poäng på hemmaplan mot KuPS. Matchen såg länge ut att sluta 0–0 men på stopptid gjorde Teemu Penninkangas målet som gav Ilves segern.

KuPS är fortfarande tvåa i tabellen men nu på samma poäng som Ilves.

PS Kemi hade tre poäng på gaffeln mot SJK med fick till slut nöja sig med ett kryss. PS Kemi ledde med 3–1 i den andra halvleken men SJK kom tillbaka och matchen slutade 3–3.

PS Kemi har fyra poäng ner till kvalplatsen och HIFK.

Bildkälla: ISTV

Resultat:

RoPS – VPS 3–0
7 min 1–0 Muinonen
41 min 2–0 Lappalainen
48 min 3–0 Muinonen

Ilves – KuPS 1–0
90 min 1–0 Penningkangas

PS Kemi – SJK 3–3
34 min 0–1 Hetemaj
47 min 1–1 Ceesay
50 min 2–1 Mosnikov
65 min 3–1 Hassan Jama
70 min 3–2 Zeneli
78 min 3–3 Mero

Läs också

Nyligen publicerat - Sport