Hoppa till huvudinnehåll

Tommi Kautonen tar över i SJK

Tommi Kautonen är fotbollstränare.
Tommi Kautonen är fotbollstränare. Tommi Kautonen,SNORD21

Tränarkarusellen snurrar för fullt i fotbolls-Finland. Sekunder efter att Bollförbundet offentliggjorde Juha Malinen som ny U21-landslagslots var företrädaren officiellt klar för ligalaget SJK.

Tommi Kautonen blir ny tränare för storsatsande Seinäjokilaget SJK och hans kontrakt med klubben är treårigt.

Kautonen ser jobbet som en fin utmaning och gläds att igen få återvända till att jobba i ett klubblag.

– Jag har jobbat på förbundet i fyra år, men att återvända till det vardaglia arbetet har varit lockade. SJK erbjuder mig de bästa resurserna och de bästa möjjligheterna att nå framgång i Finland att göra just det, säger Kautonen på SJK:s webbplats.

SJK har under 2017 utmärkt sig som en sällsynt blåsig plats för just tränare. Toni Lehtinen och Brian Page, som lotsar SJK igenom återstoden av säsongen är nummer fyra och fem på posten.

Klubbens starke man, Raimo Sarajärvi var nöjd med rekryteringen av Kautonen. En rekrytering som var resultatet av en lång kartläggning.

– Jag tror att Kautonen igen inför en kultur av hårt arbete till föreningen, han vill inte bara utveckla ett visst delområde. Vi vill utvecklas på alla delområden som klubb, säger Sarajärvi.

Enligt SJK:s pressmeddelande har Kautonen redan deltagit i byggandet av laget för nästa säsong.

SJK ska ännu möta Helsingfors IFK borta och FC Inter hemma innan Kautonens jobb med att bygga laget för 2018 kan ta vid på allvar.