Hoppa till huvudinnehåll

TPS-tränaren om OPS-kollapsen: "Ingen bra reklam för serien"

Mika Laurikainen.
Mika Laurikainens TPS tar ligaplatsen om det blir poäng i seriefinalen mot FC Honka. Mika Laurikainen. Bild: Juha Tamminen/All Over Press Mika Laurikainen

FC Honkas 10–0-seger har skakat om förutsättningarna inför seriefinalen i division 1. TPS är drabbat – och ser inte med blida ögon på OPS-kollapsen. ” Det där resultatet var ganska otroligt”, säger Mika Laurikainen.

På lördag kulminerar en hel division 1-säsong i en match. TPS har ett ben i fotbollsligan som tabelletta, men tvåan FC Honka förbättrade sina chanser till serieseger och direktavancemang i helgen.

Esbolaget vann mot OPS med hela 10–0, ett resultat som ger nya förutsättningar. Nu har Honka en bättre målskillnad och behöver ”bara” vinna matchen för att gå förbi.

TPS har haft greppet om ligaplatsen en längre tid, men nu är det skärpt läge inför avslutningen. Mika Laurikainen vill inte spekulera för mycket om OPS insats, men han är inte glad över hur det ser ut.

– Det där resultatet var ganska otroligt och inte normalt för serien. Jag kan inte säga vad som hände i Uleåborg och har inte sett målen, men enligt mig passar inte sådant här. Det har spelats bra och jämna matcher i division 1, så det här är ingen bra reklam för serien, säger TPS-tränaren enligt Yle Urheilu.

Inte upplevt det själv

Laurikainen säger att det här aldrig skulle accepteras i hans lag. Han har aldrig upplevt att hans lag har gett upp.

OPS-managern Miika Juntunen har bett om ursäkt, men Laurikainen säger att ingen i TPS har varit i kontakt med Uleåborg.

– Jag har inte hört talas om att någon i TPS skulle ha kontaktats.

FC Honka och TPS möts i den sista omgången på lördag i Hagalunds idrottspark.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport