Hoppa till huvudinnehåll

Nikita Kutjerov har inlett säsongen makalöst bra – mål i sjätte raka matchen

NHL-säsongen är för Tampa Bay Lightnings del hittills bara sex matcher lång, ändå har lagets ryska anfallsstjärna Nikita Kutjerov redan mäktat med sju mål. Han är bara den fjärde spelaren under de 30 senaste åren som gjort mål i säsongens sex första matcher.

Mario Lemieux lyckades med bedriften säsongen 1992–1993, Steve Yzerman klarade det 1988–1989 och Keith Tkachuk var den senaste som lyckades göra mål för sitt lag i säsongens sex första matcher säsongen 2008–2009.

Hoppa över Twitterpostning

Nu har Nikita Kutjerov klarat samma sak: mål i sitt lags varje match den här säsongen. Med sina fullträffar är Kutjerov tvåa i skytteligan – landsmannen Alexandr Ovetjkin har nätat hela nio gånger (men inte gjort mål i varje match).

I måndagskvällens enda NHL-match vann Tampa Bay Lightning på bortais över Detroit Red Wings med 3–2.

Tampas andra storskytt Steven Stamkos agerade den här gången speluppläggare och radade upp sitt sjunde och åttonde passningspoäng för säsongen.

NHL, 16.10:

Detroit – Tampa 2–3
0–1: Tyler Johnson
0–2: Nikita Kutjerov (Victor Hedman, Steven Stamkos)
1–2: Justin Abdelkader
2–2: Mike Green (Abdelkader, Tomas Tatar)
2–3: Kutjerov (Stamkos, Vladislav Namestnikov)

Hoppa över Twitterpostning

(Bildkälla: Viasat)

Läs också