Hoppa till huvudinnehåll

Sport nere i brygga – åkte på femte raka förlusten

Mika Järvinen, Sport.
Mika Järvinen höll tätt till förlängningen, men då hittade Tappara rätt. Mika Järvinen, Sport. Bild: All Over Press Mika Järvinen,Vasa Sport

Sports kräftgång i ligaspelet fortsätter. Tappara sköt gästerna i sank i förlängningen.

Örnarna har ingen luft under vingarna i hockeyligan. Efter femte raka matchen utan seger kan man konstatera att Sport är inne i sin djupaste resultatmässiga svacka för hösten.

I kväll åkte Sport på fjärde smällen på en vecka. Borta mot dubbla mästaren Tappara gav Mika Järvinen gästerna chansen till seger genom att hålla nollan under de sextio första minuterna, men i förlängningen small det bakom Sportmålvakten.

Joel Kiviranta tog en utvisning och efter en dryg minuts powerplayspel prickade Otso Rantakari in matchens enda mål.

– Vi försökte göra mål utan resultat många gånger i dag. Men där flyttade vi pucken lugnt och till slut fick jag ett bra skottläge, säger Rantakari om avgörandet till Yle Puhe.

Tretton mål i Kouvola

Sport föll utanför topp tio efter dagens förlust, men tabellen är jämn. Precis ovanför Sport ligger KooKoo, som spelade upp en riktig målshow tillsammans med Ilves i kväll.

Lagen bjöd Kouvolapubliken på hela tretton fullträffar och till slut vände Ilves och vann med 7–6 efter förlängning.

Bland topplagen åkte både TPS och JYP på stryk. Tabellettan TPS ledde med 2–0 efter två mål i numerärt överläge, men Ässät kom tillbaka och vann efter straffar. JYP föll i sin tur med 4–1 mot SaiPa.

Även HPK och Pelicans tog segrar i kväll. Omgångens otäckaste sekvens kom i HPK-matchen. Mathias Porseland flög in i sargen med huvudet före efter en närkamp i den andra perioden och fördes ut på bår. När han lämnade isen rörde han på handen, men läget är fortfarande oklart för svensken.

Resultat, hockeyligan:

HPK–KalPa 5–1 (3–0, 1–1, 1–0)
Mål: 1–0 Teemu Turunen (Mathias Porseland, Oula Palve), 2–0 Mathias Porseland (Niclas Almari), 3–0 Teemu Turunen (Joonas Lehtivuori, Robert Leino) pp, 3–1 Mathew Maione (Alex Lavoie, Jerry D’Amigo), 4–1 Teemu Turunen (Niclas Almari, Kristian Vesalainen), 5–1 Miro Ruokonen (Jaakko Turitainen).

JYP–SaiPa 1–4 (0–0, 0–1, 1–3)
Mål: 0–1 David Goodwin (Jonatan Tanus, Elmeri Kaksonen), 0–2 Lasse Lappalainen (Cody Kunyk, Topi Nättinen), 1–2 Robert Rooba (Juuso Puustinen, Jerry Turkulainen) pp, 1–3 David Goodwin (Jonatan Tanus), 1–4 Ville Koho (Elmeri Kaksonen, Urho Vaakanainen).

KooKoo–Ilves 6–7 e. förl. (3–2, 1–1, 2–3, 0–1)
Mål: 1–0 Michael Keränen (Emil Kristensen, Eetu Pöysti), 2–0 Tomi Leivo (Toni Kähkönen, Niko Tuhkanen), 3–0 Toni Kähkönen (Miikka Pitkänen, Jake Newton) pp, 3–1 Juhani Tamminen (Joona Koppanen, Julius Valtonen), 3–2 Juho Liuksiala (Arttu Ruotsalainen, Eemeli Suomi), 3–3 Mikael Kuronen (Teemu Rautiainen), 4–3 Jake Newton (Patrick Björkstrand, Miikka Pitkänen), 5–3 Michael Keränen, 5–4 Mikael Kuronen (Teemu Rautiainen), 6–4 Jan-Mikael Juutilainen (Sami Tamminen), 6–5 Otto Koivula (Ville Meskanen), 6–6 Juuso Pulli, 6–7 Mikael Kuronen (Joona Koppanen).

Pelicans–Jukurit 5–1 (2–0, 2–1, 1–0)
Mål: 1–0 Joonas Alanne (Arttu Heikkinen), 2–0 Jesse Saarinen (Libor Sulak, Roope Elimäki), 3–0 Jesse Saarinen (Joel Mustonen), 3–1 Teemu Henritius (Markku Flinck, Ilmari Pitkänen), 4–1 Mikko Kousa (Jesse Saarinen, Iikka Kangasniemi) pp, 5–1 Miska Siikonen (Jesse Saarinen, Iikka Kanagsniemi) pp.

Tappara–Sport 1–0 e. förl. (0–0, 0–0, 0–0, 1–0)
Mål: 1–0 Otso Rantakari (Jan-Mikael Järvinen, Kristian Kuusela) pp.

TPS–Ässät 2–3 e. str. (2–0, 0–2, 0–0, 0–0, 0–1)
Mål: 1–0 Patrik Virta (Ilkka Heikkinen, Tomi Kallio) pp, 2–0 Tomi Kallio (Jasper Lindsten, Elmeri Eronen) pp, 2–1 Antoine Laganière (Juho Tommila, Jussi Makkonen), 2–2 Mikko Salmio, 2–3 Maksim Matushkin.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport