Hoppa till huvudinnehåll

Tänak tar Hänninens plats i Toyota

Ott Tänak ska köra för Toyota nästa år.
Ott Tänak vann Tysklands VM-rally i höstas. Ott Tänak ska köra för Toyota nästa år. rally,Rally-VM,Ott Tänak

Den estniske föraren Ott Tänak kör för Toyota i rally-VM nästa säsong, meddelar stallet. Den 30-årige Tänak flyttar till Toytoa från Ford M-Sport. Tänaks övergång innebär att Juho Hänninen inte fortsätter i stallet nästa år.

Ott Tänak har vunnit två VM-deltävlingar och stått på prispallen tio gånger. Han vann VM-deltävlingen i Tyskland i augusti.

I de två senaste tävlingarna i Tyskland och Katalonien har 36-årige Juho Hänninen varit den snabbaste Toyotakusken med sina fjärdeplaceringar. I Finlands VM-rally på sommaren tog Hänninen sin första pallplacering när han kom i mål som trea. Men nu ratas han.

Däremot fortsätter Jari-Matti Latvala och Esapekka Lappi i stallet.

För tillfället är Tänak tvåa i årets VM-serie efter ledande Fordkusken Sebastien Ogier. Hyundais Thierry Neuville är trea före Latvala. Hänninen är sjua, Lappi elva och Teemu Suninen med Ford på fjortonde plats.

– Han representerar en perfekt kombination av ungdom och erfarenhet. Han har också rätt slags attityd och passar bra in i vårt team, säger Toyotas stallchef Tommi Mäkinen.

– Vi skulle redan förra säsongen ha velat ha Ott i vårt stall. Vi pratade om saken i god tid redan i fjol, säger Mäkinen till Yle Urheilu.

Mäkinen tycker att stallets situation ser bra ut inför nästa säsong, och målen är högt uppskruvade.

– Vårt mål är att kämpa om stallmästerskapet. Jag tror att vi har en väldigt hård förartrio.

(Källa: FNB och Yle Urheilu)

Läs också

Nyligen publicerat - Sport