Hoppa till huvudinnehåll

Danmark riskerar miljonsmäll – efter inställd kvalmatch

Pernille Harder och Nadia Nadim guld värda för Danmark.
Pernille Harder och Nadia Nadim guld värda för Danmark. Bild: imago/foto2press/ All Over Press Pernille Harder,Nadia Nadim,Danmarks damlandslag i fotboll

Det danska fotbollsförbundet DBU riskerar att gå minste om över åtta miljoner i euro i bidrag från Uefa. Det här på grund av att VM-kvalmatchen mot Sverige ställdes in.

Sverige skulle ha mött Danmark i Göteborg i morgon kväll, men i och med att förhandlingarna om ett nytt kollektivavtal för det danska damlandslaget strandat blir det ingen match.

Det bekräftade Uefa på torsdagsförmiddagen.Det danska fotbollsförbundet DBU meddelade redan i går att det inte blir någon VM-kvalmatch.

I och med beskedet löper Danmark risk att stängas av från VM-kvalet och det kommande EM-kvalet som inleds nästa höst.

Enligt Berlingske Tidende riskerar därmed bidrag från Uefa på över åtta miljoner euro att frysa inne – vilket blir konsekvensen om Danmark inte får någon ersättning under perioden fram till EM 2021.

Uefa öppnar ett disciplinärende tidigast under fredagen och vill inte kommentera några eventuella påföljder dessförinnan.

Spelarna hoppades

Spelarna, som på grund av de infekterade förhandlingarna om ett nytt kollektivavtal har tränat på egen hand i Dragør, har hela tiden hoppats att det trots allt skulle bli spel.

Enligt DR anlände spelarföreningens chefsförhandlare Jeppe Curth och Mads Øland, som inte ville uttala sig för DR, till damlandslagets spelarhotell sent i går kväll och enligt det danska mediebolaget samlades spelarna för en diskussion i en av hotellets konferenslokaler.

Danska TV2 uppger att Øland anlände till spelarhotellet igen vid niotiden på torsdagsförmiddagen.

Text: FNB-TT