Hoppa till huvudinnehåll

Familjen Wetterstrand ny storägare i Viria

Företaget Virias huvudkvarter i Vasa.
Företaget Virias huvudkvarter i Vasa. Företaget Virias huvudkvarter i Vasa. Bild: Yle/Jukka Tyni byggnader,viria

Vasabon Olavi Wetterstrand och hans familj blir nya storägare i IT-och säkerhetskoncernen Viria. Wetterstrand och hans son Christian har köpt 750 Viria-aktier av koncernens dotterbolag Vemetra Holding.

Köpesumman var 1,5 miljoner euro, det vill säga 2 000 euro per aktie.

- Virias lösningar inom säkerhet och IT är förstklassiga och vi tror på fortsatt tillväxt för bolaget i takt med digitaliseringen i samhället, säger Olavi och Christian Wetterstrand i ett pressmeddelande.

Också två ägare till bolaget Viria LAN & WAN, som köptes upp av Viriakoncernen i somras, har investerat en betydande summa pengar i Virias aktier.

Timo Kuokka som lett bolaget i 20 år köpte 500 Viria-aktier kort efter företagsaffären i somras och den nuvarande vd:n Pertti Pikkarainen har köpt 100 aktier.

Också de här aktierna köptes av Vemetra Holding. Försäljningspriset var 2 000 euro per aktie.

Nöjd med ökat intresse för Virias aktier

Aktiepriset har slagits fast på basis av de största av Virias aktieaffärer som gjorts i år och förra året. Priset överstiger klart det pris på små aktieaffärer som gjorts på Privanet.

Virias styrelseordförande Vesa Routamaa säger att intresset för Virias aktie har stigit rejält i år.

- Det har varit fint att se att det finns en tilltro till Virias nya strategi. Under årets lopp har också flera mindre investerare ökat sitt aktieinnehav i Viria, säger Routamaa.

Läs också