Hoppa till huvudinnehåll

Oroväckande nyheter beträffande Bergenheim – "Han kan inte träna just nu"

Sean Bergenheim, Frölunda
Sean Bergenheim kan varken spela eller träna. Sean Bergenheim, Frölunda Bild: imago/Bildbyran/ All Over Press Sean Bergenheim,Frölunda HC

Ishockeyspelaren Sean Bergenheim fick en hjärnskakning i början av oktober och har varken kunnat träna eller spela sedan dess. Ett par veckor efter hjärnskakningen är han inte ens nära en comeback, berättar Frölundas chefstränare.

I onsdagens Sportmagasinet-avsnitt sticker Bergenheim inte under stol med att han är intresserad av en OS-biljett.

– Om jag sköter allt här i Frölunda så bra som möjligt så kommer det övriga på köpet. Kanske jag får vara med i Karjala-turneringen? Spelar jag bra där, så vem vet, kanske jag är med i OS.

I CHL-matchen mot Gap Rapaces den 3 oktober tvingades Bergenheim utgå.

Hockeyjournalisten Henrik Leman skrev redan i fredags att det inte ser särskilt bra ut.

– Riktigt oroväckande, inte minst med tanke på finländarens historia.

I schweiziska Bern drogs Bergenheim med en hjärnskakning och spelade säsongen 2015–2016 bara 21 matcher.

Kan inte träna

Nu ser det oundvikligen ut som att drömmarna om landslagsspel i hemmaturneringen i november går i kras. Enligt Frölundas chefstränare Roger Rönnberg finns det ingen ny information.

– Han är på behandling och det finns inget nytt där. Han försöker ta steg i "hjärntrappan" och det första steget är att han ska kunna träna, det kan han inte just nu, sade Rönnberg till Expressen.

Den här säsongen har Bergenheim spelat fyra matcher och noterats för 1 + 2 = 3 poäng.

Färjestad och Växjö går bra

Frölunda har tagit 15 poäng på 9 matcher och är sexa i SHL. Färjestad toppar ligan med 24 poäng på 10 matcher. Tvåan Växjö har tagit 22 poäng på 9 matcher.

Växjös Janne Pesonen är blåvit poängetta med 4 + 4 = 8 poäng på 9 matcher. Färjestads back Jesse Virtanen har imponerat offensivt med 3 + 5 = 8 poäng på 10 matcher.