Hoppa till huvudinnehåll

Ung kvinna knivhöggs på allmän plats i Vasa — minderårig misstänkt för dråpförsök

Pappersbron i Vasa, frost i gräset, folk promenerar och cyklar i förmiddagssolen
Kvinnan fick hjälp i närheten av Pappersbron. Pappersbron i Vasa, frost i gräset, folk promenerar och cyklar i förmiddagssolen Bild: Yle/ Jukka Tyni Metviken,Vasa,frost

En ung kvinna promenerade längs Metviksstranden på onsdagskvällen när en man högg henne med kniv bakifrån. Vid tiotiden på kvällen grep polisen en minderårig man som misstänks för dråpförsök.

Vid 19-tiden på onsdagskvällen promenerade en ung kvinna längs Metviksstrandens cykelväg från Förbindelsevägens håll.

Plötsligt kom en ung man och högg kvinnan bakifrån med ett eggvapen. Kvinnan slet sig loss från mannens grepp och sprang i riktning mot Pappersbron, där hon fick hjälp av ett par som ringde polis och ambulans. Gärningsmannen sågs inte till.

Greps samma kväll

Efter polisiära åtgärder kunde polisen ta fast den misstänkte mannen i Korsnäståget, strax före klockan 22 på onsdagskvällen. Mannen är Vasabo och under 18 år gammal. Han misstänks för dråpförsök.

Mannen har förhörts i dag och han medger att han befann sig i området när händelserna inträffade, men han förnekar brott.

Kvinnan som knivhöggs fick ett rejält sår och hon har vårdats på Vasa centralsjukhus, men kvinnan fick lämna sjukhuset senare.

Troligen slumpmässigt utvald

Polisen säger att man enligt händelseförloppet och sårets plats kan konstatera att gärningsmannen hade som syfte att döda.

Enligt polisen kände inte offret och gärningsmannen varandra sedan tidigare, utan polisen tror att mannen har valt en slumpmässig person.

Den misstänkte mannen kommer att på sannolika skäl begäras häktad av Österbottens tingsrätt på fredagen.

Läs också

Nyligen publicerat - Österbotten