Hoppa till huvudinnehåll

Inga spår efter Araxie Illman

 Araxie Illman har har varit försvunnen sedan 14.10
Araxie Illman har har varit försvunnen sedan 14.10 Bild: Privat Araxie Illman

Demenssjuka Araxie Illman har varit försvunnen i snart en vecka. Trots en omfattande sökinsats i början av veckan har man ännu inga spår att gå efter och alternativen är få.

På tisdagen genomförde polisen en intensiv sökinsats i Gerbyområdet. Trots att de fick förstärkning av gränsbevakningens hundar ledde inte insatsen till något konkret.

- Vi måste fundera om vi under helgen eller i nästa vecka gör vad vi ännu kan göra, säger kriminalkommissarie Eero Välimäki.

Det har gått en lång tid sedan Illman senast sågs och nätterna har varit kalla. Polisen har få alternativ kvar.

- Om jag får säga det rakt ut så är det närmast ett likhundsuppdrag som gäller, eller om vi får folk att räfsa på ett visst område, säger Välimäki.

Illman sågs senast gå längs Gerbyvägen i Dragnäsbäck lördagen den 14 oktober vid 14-tiden. Polisen har heller inte fått in några nya tips, vilket ger dem få ledtrådar att gå på.

- Problemet är att avståndet kan vara hur långt som helst eftersom hon har promenerat mycket och tyckt om att göra det. Dessutom har cirkeln 360 grader. Hon kan finnas på de konstigaste av ställen, säger Välimäki.

Polisen tar emot tips

Araxie Illman är 146 centimeter lång, smal och hon har ett födelsemärke på vänster sida i ansiktet.

Hon är troligen klädd i ljusblåa jeans, en blå jacka, mössa och ljusbruna promenadskor utan snören.

Observationer av den försvunna kan meddelas till Österbottens polisinrättnings situationscentral på telefonnumret 0295440513.

Om kvinnan påträffas kan man ta direkt kontakt till alarmcentralen genom att ringa 112.

Läs också

Nyligen publicerat - Österbotten