Hoppa till huvudinnehåll

Ujula stadigt kvar i racet om att bli Vandas nya stadsdirektör

Porträtt på man framför stenhusvägg.
Porträtt på man framför stenhusvägg. Bild: Yle/Mikael Kokkola Jukka-Pekka Ujula,Borgå

Borgås stadsdirektör Jukka-Pekka Ujula har seglat upp som en av förhandsfavoriterna till ny stadsdirektör i Vanda. På fredagen föll fem av nio kandidater bort i en första gallring i stadsdirektörsvalet.

I Vanda ses Jukka-Pekka Ujula som Samlingspartiets trumfkort i kampen om stadsdirektörsposten. Partiets andra starka namn, före detta riksdagsledamoten Minna Karhunen, har nämligen dragit sig ur valet.

De senaste fem stadsdirektörerna i staden har alla varit socialdemokrater.

Förutom Ujula kommer Ari Korhonen (SDP), Anniina Kostilainen (Grön) och Ritva Viljanen (SDP) att kallas till intervjuer nästa vecka. Det här kom valberedningsutskottet fram till på sitt möte på fredag eftermiddag.

Enligt Helsingin Sanomats analys ligger Ujula väl till i valet. Tanken är att Vanda fullmäktige utser ny stadsdirektör den 13 november.

Läs också