Hoppa till huvudinnehåll

Ujula stadigt kvar i racet om att bli Vandas nya stadsdirektör

Porträtt på man framför stenhusvägg.
Porträtt på man framför stenhusvägg. Bild: Yle/Mikael Kokkola Jukka-Pekka Ujula,Borgå Akilles

Borgås stadsdirektör Jukka-Pekka Ujula har seglat upp som en av förhandsfavoriterna till ny stadsdirektör i Vanda. På fredagen föll fem av nio kandidater bort i en första gallring i stadsdirektörsvalet.

I Vanda ses Jukka-Pekka Ujula som Samlingspartiets trumfkort i kampen om stadsdirektörsposten. Partiets andra starka namn, före detta riksdagsledamoten Minna Karhunen, har nämligen dragit sig ur valet.

De senaste fem stadsdirektörerna i staden har alla varit socialdemokrater.

Förutom Ujula kommer Ari Korhonen (SDP), Anniina Kostilainen (Grön) och Ritva Viljanen (SDP) att kallas till intervjuer nästa vecka. Det här kom valberedningsutskottet fram till på sitt möte på fredag eftermiddag.

Enligt Helsingin Sanomats analys ligger Ujula väl till i valet. Tanken är att Vanda fullmäktige utser ny stadsdirektör den 13 november.

  • Kärpät slog Tappara och tog mästerskapet!

    Tappara 0 - Kärpät 1

    Kärpät vann mästerskapet med 4-2 i segrar. Veini Vehviläinen stod som en mur vid målet och blockerade 28 skott och säkerställde därmed segern för Kärpät.

  • Äldre man räddad ur vattnet i Pellinge

    Mannen räddades av en person som befann sig i närheten.

    En person hamnade i vattnet i Pellinge i Borgå. Mannen skulle lägga ut nät och föll i vattnet hundra meter från stranden. En person i närheten lyckades rädda honom och då frivilliga brandkåren hann till platsen höll mannen redan på att byta till torra kläder.

Läs också

Östnyland

Bekanta dig med hur vi jobbar med Ansvarsfull journalistik

Nyligen publicerat - Östnyland