Hoppa till huvudinnehåll

Motorbyte väntar för Verstappen – straffas efter kvalet

Max Verstappen och Kimi Räikkönen, Spa 2016.
Max Verstappen kommer att starta långt bak i Austin. Max Verstappen och Kimi Räikkönen, Spa 2016. Bild: All Over Press Max Verstappen,Kimi Räikkönen,Formel 1

Red Bull kommer att byta motor i Max Verstappen bil. Det gör att han kommer att flyttas ner 15 placeringar efter kvalet i Austin rapporterar Autosport.

Max Verstappen som på fredagen förlängde sitt kontrakt med Red Bull har varit snabb under de första träningspassen i Austin. I den första fria träningen var han fyra och det följde han upp med att sluta tvåa i den andra.

Under lördagen planerar stallet att byta motor i bilen vilket kommer att leda till ett straff efter kvalet. Stallet väljer att ta straffet nu då man anser att Verstappen ändå har chans till en bra placering i Austin.

– Man kan köra om på den här banan så det är inte ett jättestort problem. Det kan också börja regna. Jag vet inte exakt vad som kommer att göras, vi måste vänta och se, säger stallets rådgivare Helmut Marko till Autosport.

Ferrari kommer att byta chassi på Sebastian Vettels bil. Det är något som internationella bilsportförbundet Fia godkänt.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport