Hoppa till huvudinnehåll

Segerfesten urartade i kaos och slagsmål

Både TPS- och Honkasupportrarna stormade planen direkt efter slutvisslingen i fotbollsettans avgörande match. Polisen och ordningsvakterna hade fullt upp med fansen.

Matchen mellan TPS och Honka slutade 1–1 vilket betyder att TPS vann serien och kliver till ligan nästa säsong.

Direkt efter att matchen var över rusade hundratals supportrar på plan. På videobilderna syns att en TPS-spelare blev överkörd av folkmassan.

Efter det drabbade Åbo- och Esbofansen samman och flera personer var inblandade i ett slagsmål. Polisen och ordningsvakterna måste riva slagsbultarna loss från varandra.

Hoppa över Twitterpostning


Hoppa över Twitterpostning

Polisen meddelade senare att man gripit sex personer.
Hoppa över Twitterpostning

 • NHL-debuterande Vegas toppar hela ligan – assist för Erik Haula

  Vegas Golden Knights har mest poäng av alla NHL-lag.

  Inför den pågående säsongen var det knappast någon som skulle ha trott att NHL-debuterande Vegas Golden Knights kommer att toppa hela ligan. Men så är det: efter söndagens seger över Carolina Hurricanes är Vegas bäst i hela NHL.

 • Förkylningarna härjar - nu gäller det att tvätta händerna!

  Överläkare: god handhygien a och o.

  För tillfället ligger många på sjukbädden på grund av RS-virus eller andra typer av virus som orsakar förkylningar. Däremot är det rätt lugnt då det gäller antalet influensafall i Finland. Läs överläkare Esa Rintalas tips på hur man kan undvika förkylningar!

 • Stängt och låst i amerikansk budgetkris

  Ingen budgetkompromiss, men omröstning på måndag i senaten.

  Budgetkrisen i USA fortsätter. Den omröstning som var planerad till natten mot måndag har skjutits upp, för att man inte nådde någon kompromiss ännu på söndag. Statsapaparaten är nu stängd och i Washington söker man syndabockar.

 • Den rikaste procenten kammade in 82 procent av välståndet i fjol

  En ny miljardär varannan dag i världen.

  Biståndsorganisationen Oxfam vädjar till världens beslutsfattare om åtgärder för att skapa större ekonomisk jämlikhet. Organisationens nya årliga utredning visar att inkomstskillnaderna mellan rika och fattiga fortsätter att öka. 82 procent av allt välstånd som skapades år 2017 gick till den rikaste procenten i världen.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport