Hoppa till huvudinnehåll

Det enorma stödet på bortaplan värmer besvikna Myran – ”Vet inte hur vi ska tacka dem”

IK Myrans tränare Magnus Slotte.
IK Myrans tränare Magnus Slotte. IK Myrans tränare Magnus Slotte. Bild: Yle/Antti Koivukangas. fotboll,damfotboll,magnus slotte

ONS utklassade IK Myran på plan men på läktaren var det Nedervetil som härskade. Lagets tränare Magnus Slotte lovar att klubben ska fortsätta arbeta för en plats i damernas fotbollsliga.

ONS var det bättre laget och är förtjänt ett ligakontrakt. Hemmalaget fick en smakstart då Roosa Immonen gjorde öppningsmålet från straffpunkten efter bara tre minuter.

Det tidiga målet spelade en avgörande roll medger man från Myranlägret.

– Det var jobbigt. Vi hade talat om att hålla egna målet tomt i början, men så gick det inte, säger den besvikna lagkaptenen Annika Grundvall.

IK Myrans Annika Grundvall.
Annika Grundvall. IK Myrans Annika Grundvall. Bild: Yle/Antti Koivukangas fotboll,damfotboll,ik myran

Tränaren Magnus Slotte håller med om att det handlade om en mardrömsinledning.

– Vi visste att vi kan rubba dem om vi får ett bortamål. Men att vi fick en straff emot oss genast i början gjorde det jätte svårt, säger Slotte.

– Självklart är det mest bara besvikelse. Vi ville mera och det ville publiken också.

”Fantastiskt stöd”

I den första matchen hade Myran vunnit med 2–1 på hemmaplan. Till returmötet fick Myran ett stort stöd då några hundra Nedervetilbon hade tagit sig till Uleåborg för att ge sitt stöd.

Supportar höll stämningen igång ännu då hoppet var förlorat.

– Det kändes helt fantastiskt att vi fick en sådan här uppslutning fast det inte ens är vår hemmaplan. Det är synd att vi inte kunde ge mer åt dem, säger Grundvall.

Slotte menar att publikens energi är av stor betydelse med tanke på framtida satsningar.

– Otroligt blodad tand över att komma så här nära ligan. Flickorna gav allt och jag är stolt. Men det är det fantastiska stödet som ger ännu mer blodad tand. Jag vet inte hur vi ska tacka dem, säger en rörd Slotte.
Hoppa över Twitterpostning


– Nu känns det tomt men jag tror att redan imorgon så har managern en hel massa idéer och tankar om framtiden. Vi kommer att jobba vidare.

För Grundvall kommer de närmaste dagarna att handla om vila. Efter det riktas och hennes blick mot nästa år.

– Det har verkligen varit en lång säsong så det blir nog att ta en ordentlig paus som man kan koppla bort och börja längta tillbaka igen.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport