Hoppa till huvudinnehåll

IK Myrans ligadröm gick i kras – ONS klart bättre i avgörande kvalmatch

Myrans Tanja Ali-Marttila utmanar Satu Routsi.
IK Myrans Tanja Ali-Marttila utmanar Satu Routsi. Myrans Tanja Ali-Marttila utmanar Satu Routsi. Bild: Yle/Antti Koivukangas fotboll,damfotboll,Satu routsi

Efter den första matchen hade IK Myran grepp om ett ligakontrakt men till slut var det inte ens nära. Uleåborgslaget ONS dominerade på hemmaplan.

ONS tar steget upp till damernas fotbollsliga. IK Myrans 2–1-ledning efter det första mötet vändes till ett 2–5 nederlag efter den andra matchen.

Nikita Korsström orsakade en straff i den tredje minuten som Roosa Immonen satte in via stolpen.


I anfallet efter sköt Myrans Chelsy Swackhamer klockrent i ribban.

I den 39:e minuten kom ONS till ett snabbt anfall och slog ett inlägg från vänsterkanten som Heini Toivonen styrde i mål. 2–0 och fördel ONS i pausvilan.

Andra halvlek började på värsta möjliga sätt för jagande Myran då ONS gjorde mål direkt.

Fullträffen var nästan som en repris på 2–0-målet: inlägg från kanten och Ruusa Portaankorva fick stå fri i straffområdet och placera in 3–0.

Senast då Sanna Ylianttila satte 4–0 i den 72:a matchminuten var det klart vem som kommer att spela i ligan nästa säsong. Slutsiffrorna i Uleåborg skrevs 4–0 och totalresultatet 5–2.

– På konstgräset i hallen kom ONS eget spel till rätta och Myran tvingades jaga hela tiden. Den tidiga straffen var olycklig men satte tonen för resten av matchen. Hemmalaget var rejält bättre och förtjänar ligaplatsen, analyserar Yle Sportens Antti Koivukangas.

Artikeln uppdaterad klockan 20.51: ONS tar inte klivet upp till ligan utan hålls kvar.