Hoppa till huvudinnehåll

Laurén golvad i nordisk titelfajt: “Såg stjärnor”

Cecilia Braekhus golvar Mikaela Laurén.
Cecilia Brækhus avgjorde titelfajten i den sjätte ronden. Cecilia Braekhus golvar Mikaela Laurén. Bild: imago/Bildbyran/ All Over Press boxning,Cecilia Brækhus,Mikaela Laurén

I mitten av den sjätte ronden avgjorde Cecilia Brækhus titelfajten i weltervikt mot Mikaela Laurén. Svenskan åkte i golvet och domaren valde kort därefter att avbryta matchen.

Den norska stjärnboxaren Cecilia Brækhus satte sina fem titelbälten på spel i fajten mot antagonisten Mikaela Laurén. Brækhus som aldrig förlorat en match som proffs stod också som segrare på hemmaplan i Stokke.

Laurén, som var ute efter revansch för förlusten mot Brækhus år 2010, stod emot länge men i den sjätte ronden gick det inte längre.

Hon åkte i golvet efter en tung vänster av Brækhus. Svenskan kom upp på benen igen men fick ta emot ytterligare slag och då valde domaren att bryta matchen.

– Hon fick in en smäll så att jag såg stjärnor på riktigt.

– Det känns för jävligt att förlora på teknisk knockout. Jag har gjort det två gånger och båda gångerna mot Cecilia. Men hon är ändå världens bästa boxare, sa Laurén till Sportbladet efter matchen.

Brækhus hade tidigare gått ut och sagt att hon skulle vinna matchen på teknisk knockout och hon höll alltså sitt löfte.

– Mikaela kämpade som en lejonhona. Efter första knocken var jag helt chockad över att hon kom upp igen och fortsatte kämpa. All respekt för min motståndare. Jag tror vi bjöd på show, sa hon.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport