Hoppa till huvudinnehåll

Signeul jättenöjd med premiären: ”Spelar ingen roll hur målet kommer”

Anna Signeul.
Anna Signeul. Anna Signeul,fotboll,Finlands damlandslag i fotboll

Damlandslagets nya chefstränare Anna Signeul var på strålande humör efter öppningssegern i VM-kvalet. Finland vann med 1–0 över Serbien som stod för ett självmål.

– Jag är jättenöjd. Det var fantastiskt att få vinna första matchen i kvalet, säger Anna Signeul som gjorde sin första tävlingsmatch som Finlands chefstränare.

Det handlade också om landslagets första match i VM-kvalet då Serbien besökte Helsingfors.

Finland dominerade så gott som hela matchen men det räckte länge före man fick bollen i mål. Det här skedde drygt tio minuter före fulltid då serberna slarvade in spelredskapet i eget mål.

– Vi skapade mycket i första halvlek men de sista skotten fungerade inte. Det var lite nervöst men vi hade tålamod och satte mer tempo i andra halvlek.

Pressen gav önskat resultat

Efter pausen började Finland spela mer rätlinjigt vilket ledde till att Serbien fick det riktigt svettigt i försvaret.

– Vi spelade enklare och snabbare. De fick jobba jättemycket vilket blir svårt i längden. Till slut ledde pressen till att de gjorde ett misstag. Det spelar ingen roll hur målet kommer, analyserar Signeul.

Den nya coachen medger att det var nervöst att spela framför hemmapublik för första gången. Innan kvalpremiären hade Finland spelat två träningsmatcher mot Portugal som båda slutade 1–1.

– Det är mycket press att spela hemma men det är otroligt positivt att vinna. Det ska pirra lite i magen. Annars betyder det ingenting.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport