Hoppa till huvudinnehåll

Turbulensen störde inte Danmark – vann klart i VM-kvalet

Danmark, EM 2017.
Danmark tog EM-silver i somras. Den senaste tiden har det däremot blåst runt laget. Danmark, EM 2017. Bild: All Over Press Danmarks damlandslag i fotboll

Det har blåst runt Danmarks damer den senaste veckan. När EM-silverlaget väl spelade i VM-kvalet blev det storseger mot Kroatien.

Det har varit en turbulent höst vid sidan av planen för det danska landslaget. På planen visar danskorna att de ändå kan spela bra fotboll.

Borta mot Kroatien vann Danmark med 4–0 i kväll och tog lagets andra trepoängare i VM-kvalet. Pernille Harder inledde målskyttet redan i sjunde minuten och spädde på till 2–0 i 27:e. Sedan dröjde det till 90:e minuten innan Nanna Christiansen satte 3–0 och därefter spikade inhopparen Signe Bruun slutsiffrorna på tilläggstid.

Som jämförelse vann Sverige bara med 2–0 – visserligen i bedrövligt väder – i Kroatien i september. Blågult hemmavann med 5–0 i kväll mot Ungern i samma kvalgrupp.

Danmark skulle ha mött Sverige i Göteborg i fredags, men matchen ställdes in eftersom danskorna inte kom överens med landets förbund om ett kollektivavtal. Först den 16 november meddelar Uefa vilka konsekvenser den inställda kvalmatchen får.

Yle-FNB-TT