Hoppa till huvudinnehåll

Halt väglag längs riksväg 1 - tre trafikolyckor i Egentliga Finland

vinterväder på vägarna
vinterväder på vägarna Bild: Pertti Huotari / Yle vinterväder

Halt väglag har under onsdagsmorgonen lett till tre trafikolyckor längs motorvägen mellan Åbo och Helsingfors.

Två av olyckorna har skett i Salo och en i Pemar. Vid avfarten till Halikko i Salo har två bilar kört in i vägräcket. Ingen person har skadats, men räddningsverket uppmanar alla bilister att ta det lugnt längs vägarna.

Meteorologiska institutet varnar för blixthalka på landsvägarna i synnerhet i närheten av vattendrag.

Ett snöområde närmar sig från sydväst och når västkusten på eftermiddagen. Under kvällen väntas det sprida sig till västra och södra Finland och på torsdag vidare mot landets mellersta och sydöstra delar.