Hoppa till huvudinnehåll

Tungt tapp för HJK – nyckelspelaren Tanaka lämnar

Atomu Tanaka, HJK.
Atomu Tanaka får avsluta sin HJK-tid med två titlar. Atomu Tanaka, HJK. Bild: Matti Raivio / All Over Press HJK Helsinki,Atomu Tanaka

Det blir ingen fortsättning i HJK för Atomu Tanaka. Ligamästaren meddelar att lördagens match mot RoPS blir sista insatsen i den blåvita tröjan för japanen.

Under de tre senaste säsongerna har Atomu Tanaka varit en av de ledande spelarna i HJK:s anfallsspel. Den här säsongen hade japanen skadeproblem under två månader, men har spelat på slutet och totalt gjort tre mål och spelat fram till tolv mål på tjugotvå ligamatcher i år.

Efter lördagens hemmamöte med RoPS är HJK-tiden ändå över för Tanaka, som har blivit en publikfavorit i Helsingfors. Samtidigt som HJK avslutar ligasäsongen som mästare tar den offensiva mittfältaren farväl. Samtidigt vinkar även Ousman Jallow adjö, skriver HJK på sin webbplats.

Efter två titelmissar får alltså Tanaka avsluta sin HJK-sejour med att bli dubbelmästare. I cupfinal vann HJK mot SJK med 1–0 och med en omgång kvar i ligan leder ”Klubi” med förkrossande överlägsna 23 poängs marginal.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport