Hoppa till huvudinnehåll

Ilta-Sanomat: HIFK presenterar ny sportchef inom snar framtid

Mika Kortelainen en av kandidaterna till posten som HIFK:s nya sportchef.
HIFK:s nya sportchef? Enligt Ilta-Sanomat ligger han nära till hands... (arkivbild) Mika Kortelainen en av kandidaterna till posten som HIFK:s nya sportchef. Bild: Petteri Paalasmaa / All Over Press Helsingfors IFK (ishockey),HIFK Helsinki,ishockey,Mika Kortelainen,sportchef

Ilta-Sanomat skriver på sin webbplats att HIFK kommer att presentera sin nya sportchef inom nära framtid. Enligt Ilta-Sanomat är två före detta HIFK-spelare högaktuella för posten.

Ilta-Sanomat skriver att det finns tre kandidater för posten som HIFK:s nya sportchef. varav två har stark HIFK-bakgrund som spelare. Enligt IS är det frågan om Mika Kortelainen och Veli-Pekka Kautonen.

Den 50-årige Kortelainen spelade över 600 matcher för HIFK från slutet av 1980-talet till början av 2000-talet, och var med i laget som vann FM-guld våren 1998. Hans spelskjorta med nummer 22 på ryggen har hissats upp i taket i Helsingfors Ishall som ett tecken på att spelnumret "frysts". Som bäst arbetar Kortelainen som försäljningschef för HIFK.

Den 47-årige Veli-Pekka Kautonen spelade sex säsonger i HIFK under tre olika sejourer, den senaste 2000–2001. Efter spelarkarriären har Kautonen fungerat som talangscout för såväl HIFK som för NHL-laget New York Islanders.

HIFK:s förra sportchef Tom Nybondas meddeladei slutet av september att han avgår och att klubben söker en ny sportchef.

Läs också