Hoppa till huvudinnehåll

Lauda vill se en mer lätthanterlig bil för Bottas: ”Pressen är på oss”

Niki Lauda och Valtteri Bottas i samspråk
Niki Lauda och Valtteri Bottas. Niki Lauda och Valtteri Bottas i samspråk Bild: imago/Action Plus/ All Over Press Formel 1,Niki Lauda,Valtteri Bottas,AEG Dr.I,Mathias Lauda

Valtteri Bottas har inte varit vän med bilen under de senaste månaderna. För att han ska kunna börja vinna F1-tävlingar igen måste han få en bil som är lättare att hantera säger Mercedes-bossen Niki Lauda.

Valtteri Bottas första säsong i Mercedes har varit väldigt tudelad. Vinster och pallplaceringar har blandats med sämre resultat. Just nu är han inne i ordentlig svacka och har missat pallen i de tre senaste tävlingarna.

För att Bottas ska ta sig tillbaka till täten krävs det att stallet ger honom en bil som han känner sig bekväm i, säger F1-legendaren och Mercedes-bossen Niki Lauda till Autosport.

– Det har varit svårt för honom eftersom bilen är svår att köra. Om man ger honom en mer lätthanterlig bil, och en bil som han gillar så kommer han att vara där uppe igen. Sättet som bilen just nu fungerar på passar inte hans körstil.

– Till och med Hamilton brukar emellanåt klaga på hur svår den är att köra. Som tur är kan han vinna tävlingar, säger Lauda.

Mercedes måste göra något åt bilen

Lauda anser att stallet nu måste ta sig en ordentlig titt i spegeln och utveckla en bil som passar förarna.

– Pressen är på oss att göra det lättare, säger han.

Då tre tävlingar återstår den här säsongen ligger Bottas på tredje plats i VM-serien. Han har 21 poäng upp till tvåan Sebastian Vettel.

Lewis Hamilton leder med 66 poäng före Vettel och kan säkra sin fjärde titel på söndag i Mexiko.

– Lewis är den bäste, det är väldigt enkelt. Han har alltid varit bra och nu är han ännu bättre. Han är den snabbaste föraren just nu, säger Lauda.

Lewis Hamilton, Valtteri Bottas.
Lewis Hamilton är nära sin fjärde VM-titel. Lewis Hamilton, Valtteri Bottas. Bild: EPA Lewis Hamilton,Valtteri Bottas