Hoppa till huvudinnehåll

Whytes meritlista skrämmer inte Helenius: ”Han har inte gått speciellt tuffa matcher”

Robert Helenius
Robert Helenius är självsäker inför matchen mot Dillian Whyte. Robert Helenius Bild: Lehtikuva boxning,Robert Helenius,Helenius

Det kommer inte att bli lätt men Robert Helenius är övertygad om att han kommer att besegra Dillian Whyte. Träningslägret med Anthony Joshua tidigare i höst gav en hög dos med självförtroende och nu ska han få ut allt som finns i kroppen.

På lördag kommer Robert Helenius att gå en av sina största matcher i karriären. Då ska han upp i ringen mot britten Dillian Whyte och boxas om WBC-förbundets silverbälte.

Efter den tunga förlusten mot Johann Duhaupas har Helenius mött betydligt lättare motståndare, som inte varit av samma kaliber som nu väntar.

– Det känns bra, jag har väntat länge på en stor fajt och jag tror att det här är rätt tidpunkt. Det blev ju ingen match mot Dereck Chisora. Det här blir riktigt bra, säger Helenius till Yle Sporten.

Whytes meritlista skrämmer inte

Dillian Whyte ligger på 18:e plats på världsrankingen och har vunnit 21 av 22 matcher som proffs. Den enda förlusten kom mot Anthony Joshua för drygt två år sedan.

Trots att Whyte har en stark meritlista är Helenius inte imponerad.

– Han har inte gått speciellt tuffa matcher, den enda var mot Joshua och då förlorade han. Nu kommer det att bli hans andra tuffa match som han åker på stryk, säger Helenius.

Dillian Whyte sparrar.
Dillian Whyte. Dillian Whyte sparrar. Bild: Focus Images / Barcroft Media/ All Over Press Dillian Whyte

Bra självförtroende

Tidigare i höst var Helenius i England och sparrade mot Joshua. Det var ett träningsläger som han säger gjorde gott för självförtroendet.

– Det gick väldigt bra och bättre självförtroende kan göra mer nytta än ny teknik eller serie. Jag känner mig självsäker och jag kommer att vinna, säger Helenius.

Vad är dina fördelar gentemot Dillian Whyte?

– Jag är längre än honom och mött liknande boxare som Whyte tidigare. Jag känner att jag är tillbaka i toppform och vet hur man ska hantera den här typen av boxare.

– Han har inte den bästa tekniken men han ger aldrig upp. Lätt kommer det inte att bli på något sätt. Det gäller att hålla honom borta med vänstern och dunka till ordentligt med högern.

Tänker du försöka knocka honom?

– Nej, det händer om det händer, säger Helenius.

En seger på lördag skulle öppna upp nya stora möjligheter för Helenius men just nu vill han inte tänka så långt.

– Jag fokuserar inte på framtiden, just nu ligger 100 procent på att vinna den här matchen. Sedan då jag har vunnit den här matchen kan vi börja spekulera om framtiden, säger Helenius.

Läs också