Hoppa till huvudinnehåll

Max Granlund tog för sig i VM-kvalet: ”Kändes bra att få in några bollar”

Dcikens Max `Granlund skjuter och BK:s Oscar Kihlstedt försöker täcka.
Max Granlund spelar till vardags i Dicken. Dcikens Max `Granlund skjuter och BK:s Oscar Kihlstedt försöker täcka. Bild: Yle/Patric Westerlund Dicken,handboll,Bk-46 (Handboll),Karis,Västnyland,Raseborg,max granlund

Landslagsveteranen Teemu Tamminen ser stor potential i Max och Robin Granlund. Äldren brodern Max var Finlands tredje bästa målskytt i kvalförlusten mot Ryssland med tre fullträffar.

Finland förlorade med 13 mål mot Ryssland, 22–35. Max Granlund medger att det inte var en stor överraskning att matchen slutade i förlust.

– Jag hade förväntat mig att en förlust är möjlig. Stundvis var det riktigt bra men vi spelade för orutinerat, säger han till Yle Sporten.

För många slarvfel av Finland

Finland hängde hyfsat med i Rysslands tempo under den första halvan av första halvleken. Då matchen var 20 minuter gammal ledde gästerna bara med två mål.

– Vi lyckades inledningsvis hålla dem i styr i försvaret och kontra. Då var vi bra med i matchen.

Vad hände sedan?

– Vi gjorde misstag och gav bort bollen lite väl enkelt. Vi slarvade. Ryssland har ett storvuxet försvar och det var ovant. Dessutom spelade de en ganska ovanlig fem-etta i försvaret. Det var lite förvirrande, säger Granlund.

Lovord av Teemu Tamminen

Teemu Tamminen var Finlands bästa målskytt i matchen med sex baljor. Cocksspelaren hyllade Max och Robin Granlund efter eld upphör.

Max Granlund var också själv tillfreds med sin insats i sin andra landskamp.

– Det kändes helt bra. Jag kom bra in i matchen, även om det inte flöt på så bra som det kunde ha gjort. Matchen var avgjord i andra halvleken så då fick jag möjligheter att ta avslut som jag kanske inte annars hade fått.

– Jag hade inte räknat med så mycket speltid så det kändes bra att få in några bollar.

"Det är tufft"

Många av de ryska spelarna håller till i storklubbar. För de mer orutinerade finländska spelarna, som håller till i den inhemska ligan, är det inte helt enkelt att anpassa sig till de ovana förutsättningarna.

– De är lite snabbare, större och har mer rutin. De orkar spela ut sina lägen på ett sätt som man kanske inte gör i den inhemska ligan. Det är tufft, medger 20-årige Max Granlund.

Läs också