Hoppa till huvudinnehåll

Närpes- och Pedersöreungdomar knep tredje plats i skrivartävling

Bloggskribent.
Skrivartävlingen Arg?. Bloggskribent. Bild: Creative Commons / LEEROY Agency skribent

Selina Yrttiaho i Närpes och Jakob Hagman från Pedersöre delar tredje platsen i skrivartävlingen ”Argh?". Första och andra pris går till Ekenäs.

Argh? beskrivs som en skrivartävling för den som har något på hjärtat. Uppdraget var att skriva en kolumn på högst 3 000 tecken. Ämnet fick skribenterna välja fritt.

Prisbelönade på bokmässan

Första och andra pris går till Lukas Lundin och Max Kopra som båda går i Ekenäs gymnasium. Tredje pris delas av Selina Yrttiaho, Närpes gymnasium och Jacob Hagman som studerar i Pedersöre gymnasium.

Pristagarna belönades under Helsingfors bokmässa på fredagen.

Det var sjätte gången svenska modersmålslärarföreningen i Finland arrangerar kolumntävling med bidrag från Svenska kulturfonden. Tävlingen är öppen för alla studerande i svenskspråkiga gymnasier i
Finland och motsvarande åldersgrupp inom yrkesutbildningen.

Hög ambitionsnivå

Sammanlagt 36 bidrag lämnades in och juryn säger att ambitionsnivån var hög och språket gott i årets tävling. Det var också en bred spridning bland de ämnen som behandlades i kolumnerna.

Juryn bestor i år av Jeanette Björkqvist som är journalist på Svenska Yle, Pamela Lindebäck, modersmålslärare i Svenska normallyceum och Joakim Bonns som är rektor i Korsholms gymnasium.