Hoppa till huvudinnehåll

Joshua försvarade tungviktstiteln – "Det var en bra match tills domaren stoppade den"

Carlos Takam och Anthony Joshua i boxningsringen.
Carlos Takam och Anthony Joshua i boxningsringen. Carlos Takam och Anthony Joshua i boxningsringen. Bild: SEAN DEMPSEY / EPA / All Over Press Anthony Joshua,Carlos Takam

Anthony Joshua försvarade världsmästartiteln i tungviktsboxning. Britten vann matchen mot fransmannen Carlos Takam sedan domaren brutit matchen i tionde ronden.

Anthony Joshua fick kämpa hårdare än vad många experter hade räknat med. Många trodde att britten skulle slå ut Takam tidigt, men fransmannen stretade emot, trots ett sår över det högra ögat som krävde läkarvård flera gånger under matchen.

Det dröjde till 1:30 i den tionde ronden innan världsmästaren kunde avgöra. Efter några snabba kombinationer såg Takam skakig ut och ringdomaren gick in och bröt matchen.

"Folk ville se honom medvetslös"

Då hade Takam redan fått ta en stående räkning i slutet av fjärde ronden. Men fransmannen protesterade och såg ut att vilja fortsätta matchen.

– Det var en bra match tills domaren stoppade den så jag har den största respekt för Takam, säger Joshua efteråt enligt Reuters.

– Jag lägger mig inte i domarnas beslut, det är inte mitt jobb. Jag tror att folk ville se Takam medvetslös på golvet, och det var dit jag försökte komma.

Carlos Takam tyckte inte att matchen skulle ha brutits, säger han efteråt.

– Jag vill ha en ny match om Anthony ger mig en, säger han enligt AFP.

Träffade Zlatan

Det var ännu en seger för Anthony Joshua som många framhåller som proffsboxningens stora stjärna. Han är nationalidol i Storbritannien. Ett mått på det är att matchen lockade över 70 000 åskådare till Principality Stadium i Cardiff.

Zlatan Ibrahimovic på läktaren i Cardiff.
Zlatan Ibrahimovic på läktaren i Cardiff. Zlatan Ibrahimovic på läktaren i Cardiff. Bild: Kieran McManus / BPI /Shutterstock/REX/All Over Press Zlatan Ibrahimović

En av alla i publiken var Zlatan Ibrahimovic. Den svenske fotbollsstjärnan träffade också Joshua inför matchen, enligt en bild som boxaren twittrade ut med orden "när lejon möts".

Anthony Joshua fick sitt stora genombrott när han slog den tidigare världsmästaren Volodomyr Klytjko i en dramatisk match i april och är nu mästare hos tre av boxningens organisationer, IBF, IBO och WBA.

Egentligen skulle Joshua ha mött Kubrat Pulev, men bulgaren fick lämna återbud på grund av en axelskada. Budet gick då till 36-årige Takam, som tackade ja bara tolv dagar före matchen.

Text: FNB-TT-Mikael Forsell