Hoppa till huvudinnehåll

Italiensk maffiaboss beställde mord på sin egen dotter

En revolver ligger på en liten kappsäck.
En revolver ligger på en liten kappsäck. En revolver ligger på en liten kappsäck. Bild: Mostphotos maffia,Revolver (Beatles)

Italiensk polis utreder ett fall som låter som taget ur en kriminalroman. En maffiaboss beordrade sonen att mörda dottern, för att hon hade förälskat sig i en polisman.

Maffiabossen Pino Scaduto, som är ledare för Bagheria-klanen på Sicilien, försökte arrangera ett beställningsmord på sin dotter på grund av hennes kärleksrelation med en högt uppsatt polisman.

Scaduto, som satt i fängelse, beskyllde dottern för att han hade gripits och dömts.

Utredarna hittade kusliga referenser till en speciell ”gåva” som Scaduto ville ge sin dotter när de granskade hans fängelsekorrespondens.

Ville få sonen att mörda dottern

Maffiabossen försökte beordra sin son att utföra mordet under en konversation som avlyssnades av polisen.

- Din syster har blivit en informatör, sade Scaduto.

Sonen, som redan står inför rätta i ett annat mordfall, vägrade.

- Jag vill inte göra det. Om du vill ha det gjort, gör det själv. Varför ska jag ta itu med problemet? Jag är 30 år, svarade sonen.

Scaduto försökte sedan anlita en annan person, men också den personen avböjde med motiveringen att det rörde sig om en familjefejd.

Minister: Var ligger hedern i att mörda sitt barn?

Maffiabossen hade släppts i april, men greps nu på nytt tillsammans med femton andra klanmedlemmar av italiensk polis. De anklagas bland annat för utpressning av lokala entreprenörer inom byggnads- och mineralvattensektorn.

– I dag har vi gripit en maffiaboss som ville döda sin egen dotter eftersom hon hade en relation med en högt uppsatt italiensk polis, meddelade Italiens utrikesminister Angelino Alfano på måndagen.

Ministern ifrågasatte också maffians påstådda hederskodex.

– Maffian ser sig själva som hedersmän. Men var är hedern i att beställa ett mord på sitt eget barn?

Källa: AFP