Hoppa till huvudinnehåll

Kaoset ska undvikas – Honka skärper säkerheten inför ligakvalet

TPS-supportrar.
TPS-supportrarna stormade in på planen efter slutsignalen i mötet med FC Honka. TPS-supportrar. Bild: Lehtikuva FC Honka,Turun Palloseura (fotboll),Supporter

Det blev riktigt stökigt i samband med division 1-avslutningen. Nu vill FC Honka undvika nytt supporterkaos i ligakvalet mot HIFK.

För ett par veckor sedan säkrade TPS sitt ligaavancemang i en dramatisk uppgörelse med FC Honka. Båda lagen hade chansen att ta hem division 1 i den sista omgången, men TPS kvitterade och knep direktplatsen till fotbollsligan.

De tillresta Åbosupportrarna stormade in på gräsmattan två gånger under matchen i Hagalund. Dels vid TPS 1–1-mål, dels vid slutsignalen.

Ett fåtal av supportrarna från båda lagen ställde till med tumult och slagsmål på innerplan – och det vill FC Honka undvika när det första mötet i ligakvalet spelas i morgon kväll.

Nu lär en stor skara HIFK-fans dyka upp i Esbo för att se kvalderbyt.

– Vi har planerat säkerhetsarrangemangen tillsammans med Bollförbundet, företaget som ansvarar för ordningen och polisen, säger Honkas general manager Hexi Arteva till Ilta-Sanomat.

Även HIFK-supportrarnas kontaktperson ska ha varit med i förberedelserna.

Lär inte bli utsålt

Bortasupportrarna kommer att stå på samma ställe som TPS-fansen gjorde.

– Nu ska vi sätta dit kraftigare staket, säger Arteva.

Budet från FC Honka-håll är att det för tillfället har sålts 1700 biljetter. Mot TPS var det lapp på luckan, men Arteva tror inte att man kommer upp till maxkapaciteten på 3500 åskådare.

– Mot TPS hade vi kunnat sälja 8000 biljetter, men nu handlar det om ett dubbelmöte och matchen spelas mitt i veckan. Vi förväntar oss runt 3000 åskådare.

Ligakvalet mellan HIFK och FC Honka avgörs i ett dubbelmöte. Den första matchen spelas på onsdag i Hagalund och returen i Helsingfors på lördag.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport