Hoppa till huvudinnehåll

Morgonkollen: Rysk propaganda kan ha nått 126 miljoner amerikaner, bostadsmarknaden i Stockholm bromsar in, snabblånebranschen saknar gränser

Smarttelefon där inloggning till Facebook visas på skärmen. I bakgrunden en datorskärm där man ser texten Facebook.
Smarttelefon där inloggning till Facebook visas på skärmen. I bakgrunden en datorskärm där man ser texten Facebook. Bild: Mostphotos Facebook,sociala medier,smarttelefoner

Vi berättar vad som har hänt medan du sov och uppdaterar dig för dagen.

Inrikes:

Räntor på flera hundra procent är inget ovanligt då du tar snabblån. Ändå finns det en växande marknad av finländare som är villiga att ta lån med dylika kostnader. De förmånligaste räntorna är rimliga, medan andra närmar sig ockernivåer.

Svenska folkpartiets Nils Torvalds befäste sin ställning som officiell Nato-utmanare i Näringslivets delegation Evas presidentvalsdebatt på måndag kväll. En stor del av den första stora debatten handlade om just Nato.

Utrikes:

Hela 126 miljoner amerikaner kan ha nåtts av Facebook-inlägg av ryska aktörer som försökte påverka det amerikanska presidentvalet, säger Facebook. Rysslandsbaserade aktörer publicerade omkring 80 000 inlägg på det sociala nätverket under två års tid. Facebook gav detaljer om spridningen av de ryska inläggen i ett skriftligt vittnesmål som amerikanska kongressledamöter tagit del av.

I Stockholm har höjningen av bostadspriserna plötsligt stannat av. Få vill ännu tala om en bostadsbubbla, men samtidigt är det tydligt att bostadsköparna har blivit försiktigare och nu avvaktar i stället för att köpa.

En federal domstol i USA har tillfälligt stoppat president Donald Trumps planer på att förbjuda transpersoner att tjänstgöra i militären. En grupp transpersoner som tjänstgör i militären har dragit ärendet inför domstol och domstolen ansåg att förbudet inte kan tas i bruk så länge rättsprocessen pågår.

Väder:

Ett område med snöfall och blötsnö över landets östra del rör sig österut mot Ryssland. Vädret är ganska soligt och kallt i hela landet.

Dagens högsta temperatur är minus 1 till plus 3 grader i syd och minus 3 till plus 1 i norr.

Nattens lägsta temperatur är minus 6 till plus 2 grader i syd och minus 11 till minus 5 grader i norr.

Läs också

Nyligen publicerat - Utrikes