Hoppa till huvudinnehåll

Trots uteblivna resultat – Inter fortsätter i italienskt styre

Fabrizio Piccareta, hösten 2017.
Fabrizion Piccareta har skrivit på för nästa säsong i FC Inter. Fabrizio Piccareta, hösten 2017. Bild: All Over Press Fabrizio Piccareta,FC Inter Åbo

Fabrizio Piccareta leder fotbollsligaklubben FC Inter även nästa säsong. Italienaren tog över efter avskedade Shefki Kuqi i somras.

Piccareta och Inter har undertecknat ett kontrakt över nästa säsong med option för 2019. Piccareta, 51, kom till Inter i januari och tog över huvudansvaret efter Shefki Kuqi i augusti.

Piccareta lyckades inte lyfta Inter in i medaljstriden under sin sejour som chefstränare. Åbolaget vann fyra av fjorton matcher under italienarens ledning och slutade nia i den slutliga ligatabellen.

– Vi har alla gjort misstag och kommer att ta lärdom av dem, kommenterar Piccareta.

– Det är helt klart att resultaten under slutet av säsongen inte var bra, säger Inters tekniska chef Vesa Mäki. Det fanns positiva tecken, men helheten fungerade inte ännu.

– Fabrizio är ändå en tränare som matchar klubbens tankevärld och vi tror resultaten kommer genom långsiktigt arbete. Hans metoder att träna, se spelet och spelarna är såna som går ihop med klubbens linje.

Arbetet med nästa års trupp är i full gång och nya spelarkontrakt utlovas under de närmaste dagarna. Mäki betonar att truppen måste bli mer balanserad såväl vad gäller spelpositioner som åldersstruktur.