Hoppa till huvudinnehåll

Bandysäsongen är över innan den ens började för Sami Laakkonen – knäskadan sätter stopp

Sami Laakkonen, Akilles-Kampparit 2.3.2015.
Arkivbild av Sami Laakkonen. Sami Laakkonen, Akilles-Kampparit 2.3.2015. Bild: Yle/Janne Karinkanta Borgå Akilles,Akilles,yle sporten,Sami Laakkonen,bandy

Borgå Akilles nyckelspelare Sami Laakkonens knä skadades under en träningsmatch i Sverige för ett par veckor sedan. Skadan är så allvarlig att Laakkonen inte kommer att synas på isen i Bandyligan den här säsongen.

Förra veckan kunde Yle Östnyland berätta att Borgå Akilles stjärnspelare Sami Laakkonens högra knä hade fått sig en smäll under ett träningsläger i Uppsala i Sverige.

Magnetundersökningarna som gjordes förra veckan visade att det handlar om en broskskada.

"Vi hade räknat med honom"

Nu har Sami Laakkonen opererats, och det visade sig att skadan är så allvarlig att han får stå över den stundande säsongen i Bandyligan.

Sami Laakkonen på kryckor.
Sami Laakkonen på kryckor innan operationen förra veckan. Sami Laakkonen på kryckor. Bild: Yle / Lone Widestam Sami Laakkonen,Akilles

Laakkonen måste vila i sex månader efter operationen, som blev mer omfattande än väntat. Tidningen Uusimaa var först med nyheten.

– Vi hade räknat med honom. Utöver att han är en av Bandyligans bästa spelare så är han en viktig kugge i laget, säger Peter Tallberg från Akilles bandysektion till Yle Östnyland.

"Man får inte alltid som man vill i lagidrott"

Peter Tallberg tror att Laakkonen trots allt kommer att vara med i kulisserna under säsongens gång, även om han inte syns till på isen i den grönvita skjortan.

Hur påverkar det här lagets stämning?

– Det påverkade redan när vi spelade i Finska cupen förra veckoslutet, men det är bara så i lagidrott att man inte alltid får som man vill. Vi har ändå 20 spelare kvar i laget så det är bara att ta det som det är och njuta av bandyn ändå.

Akilles lyckades inte ta sig till final i Finska cupen.

Borgå Akilles premiär i Bandyligan blir klockan 19 den 17 november. Då möts Akilles och Kampparit på konstisen i Borgå.

Läs mera:

”Det gör ont” – Akilles bandystjärna Sami Laakkonen är skadad och missar ligapremiären

Det var på ett träningsläger under veckoslutet som bandyprofilen Sami Laakkonen skadade sitt knä. På onsdagen röntgades knäet och domen är knäoperation. Han missar därmed bandyligans premiär.