Hoppa till huvudinnehåll

Dålig stämning i Bulls – Markkanens lagkamrat vill bort

Nikola Mirotic.
Nikola Mirotic (t.h.) kan ha gjort sitt i Chicago Bulls. Nikola Mirotic. Nikola Mirotić,Chicago Bulls,NBA

Nikola Mirotic är borta ännu länge efter att ha fått på käften av Bobby Portis under Chicago Bulls träningar. Enligt NBC vägrar Mirotic spela i samma lag som Portis.

Det blåser rejäl motvind i Chicago. Laget har vunnit bara en match under pågående NBA-säsong och stämningen i omklädningsrummet verkar inte vara den bästa möjliga.

Strax innan säsongen startade hamnade Mirotic och Portis i en dispyt som slutade i att Portis smällde till sin lagkamrat med knytnäven. Mirotic fick frakturer i ansiktet med enligt NBC behöver han inte opereras.

Det lär ändå ta ännu 4–6 sex veckor före han är fullt återhämtad från en hjärnskakning. Nu har han börjat träna individuellt.

Men då han återvänder till lagträning vill han inte ha något att göra med Portis. NBC skriver att Mirotic vill lämna Bulls ifall Portis fortsätter i laget. Bulls har inte kommenterat spänningarna desto mera.

– Det är ett stort steg att Niko är tillbaka i träningscentret. Nästa steg är att få hela truppen ihop och komma över det skedda, sade lagets tränare Fred Hoiberg.

Lauri Markkanens Chicago spelar sin nästa match natten till torsdag då laget möter Miami Heat på bortaplan.

Läs också