Hoppa till huvudinnehåll

Attendo: Vi har följt avtalet med Hangö stad

Äldre händer
Attendo har haft hand om en del av äldrevården i Hangö. Äldre händer Bild: Yle/Anna Savonius dorrit hoffman

Vårdbolaget Attendo är inte överens med Hangö stad. Attendo anser att de har följt avtalet med staden.

Beslutet om att säga upp avtalet med Attendo om läkartjänsterna inom äldrevården gagnar inte Hangö och är inte i enlighet med avtalet. Det säger Attendos press- och kommunikationschef Lauri Korkeaoja.

Avtalet som Hangö stad har beslutat att säga upp innehåller geriatriska läkartjänster för äldre på stadens vårdavdelning, servicehem och hemvård.

Attendo svarar på kritik

Hangö stad anser att Attendo inte förverkligade sin service så som bolaget och staden hade kommit överens.

Hur svarar Attendo på kritik om bristfällig service? Vilka brister har staden reklamerat, Lauri Korkeaoja?

- Enligt Hangö har datasystemen inte fungerat klanderfritt och de så kallade inledande kartläggningarna har inte gjorts inom tidtabellen. Enligt avtalet hör datasystemen till Hangö stads ansvarsområde och har också annars redan länge fungerat. Det har inte funnits någon tidtabell för de inledande kartläggningarna och de har gjorts helt i normal snabb takt.

Skred Attendo till åtgärder när staden påtalade brister? Vilka åtgärder i så fall?

- Vi utredde hur serviceproduktionen har förlöpt och om det finns behov för extra åtgärder. Vi utredde att vi har följt avtalet och vår läkare har endast fått beröm av patienterna. Vår läkare har också blivit ombedd att fortsätta i Hangö.

Attendo: Doctagon mer än dubbelt så dyra

Enligt Korkeaoja utreder nu Attendo alla möjligheter. Allra helst vill vårdbolaget komma överens genom förhandlingar med Hangö stad.

- Situationen är ganska bakvänd eftersom tvåan i anbudsförfarandet förlorade mot oss av en god anledning; deras anbud var förvånansvärt dyrt jämfört med Attendos och motsvarar enligt vår mening inte marknadspriset. Doctagons pris var mer än dubbelt så dyrt och med de pengarna kan Hangö anställa till exempel tio närvårdare.

 • Nykarleby investerar stort i vård och utbildning

  Det blir en ny HVC-mottagning, broförnyelse och skolpengar.

  Drygt 12 miljoner kommer Nykarleby att investera under de kommande två åren. Under gårdagens styrelsemöte önskade man också att NTM-centralen inte tvångsfredar ön Jöusan.

 • Hangö vattentorn i skick igen

  Saneringsarbetena som drog ut på tiden är nu färdiga.

  Saneringen av vattentornet i Hangö är nu färdig och vattenbehållaren har tagits i bruk. Svårigheter med täthetsproven gjorde att arbetena drog ut på tiden.

 • Efterlysningen 21 november

  Upphittade cyklar som söker ägare.

  Fisknät som dekoration, ett oscilloskop och garn finns bland efterlysningarna den här veckan. Dessutom ges det bort bl.a handarbetslitteratur.

Läs också

Nyligen publicerat - Västnyland