Hoppa till huvudinnehåll

Jussi Halla-aho: De blå förstör vårt understöd med sitt grälande

Jussi Halla-aho
Jussi Halla-aho Bild: AOP Jussi Halla-aho

Sannfinländarnas partiordförande Jussi Halla-aho skyller det dåliga gallupresultatet på mediaosynlighet och grälet med utbrytarpartiet Blå framtid.

Grälet har fått alldeles för mycket offentlighet, menar Halla-aho.

- Vi har själva försökt koncentrera oss på politiken, men det andra gänget söker synlighet genom att gräla med oss.

Halla-aho tar den nypublicerade boken av journalisten Lauri Nurmi som ett exempel på att media gärna rapporterar om splittringen.

- Vad tänker ni göra för att få slut på gnabbet?

- Vi sannfinländare gnabbar ju inte i offentligheten. Både riksdagsgruppen och partikanslet koncentrerar sig på de frågor vi valdes in med år 2015.

För snäv politik?

Sannfinländarna har kritiserats för en alltför snäv politik som bara handlar om att vara emot de andra i invandrings- och EU-frågor.

- Det är en synvilla. Riksdagsgruppen har ljudligt vädrat sin åsikt i alla frågor som kommit emot. Men vi får uppmärksamhet bara när det gäller invandring eller grälet med de Blå.

- I nyheterna kan man läsa att oppositionen tycker dittan och dattan och så räknar man upp alla oppositionspartier utom Sannfinländarna.

Halla-aho anklagar riksdagens talman

Jussi Halla-aho drar sej inte för att kritisera riksdagens talman Maria Lohela (blå). Enligt Halla-aho får sannfinländska riksdagsledamöter för lite tid för inlägg i plenisalen.

- Envar kan kolla upp protokollen från torsdagarnas frågetimmar och se hur många anföranden sannfinländarna har fått.

Jussi Halla-aho intervjuades av Yle uutisets Olli Lindqvist

Läs mera:

grafik över väljarstödet

Partimätning: De gröna och Sannfinländarna backar rejält, Samlingspartiet rycker ifrån

Yles partimätning för oktober visar på märkbara förändringar jämfört med månaden innan. Sannfinländarna får sitt sämsta resultat på sju år. Stödet för Samlingspartiet är däremot rekordhögt.

Läs också

Nyligen publicerat - Inrikes