Hoppa till huvudinnehåll

Niclas Sjöskog troligen ny bondekandidat för SFP

Niclas Sjöskog i Purmo
Niclas Sjöskog. Niclas Sjöskog i Purmo Bild: YLE/Patrik Enlund Österbotten,Purmo,Pedersöre,niclas sjöskog

Efter att riksdagsledamot Mats Nylund meddelat att han inte ställer upp i nästa riksdagsval har man väntat på SFP:s nya bondekandidat. Det blir av allt att döma Niclas Sjöskog från Purmo i Pedersöre.

Flera namn har nämnts som tänkbara bondekandidater i Österbotten. Men på fredag lär åtminstone ett namn klarna. Det är Niclas Sjöskog från Purmo.

Sjöskog var i rösttoppen i kommunalvalet i Pedersöre tillsammans med Greger Forsblom som valdes till styrelseordförande. Bägge fick över 200 röster och bara några få röster skilde dem åt.

Riksdagen intresserar

Niclas Sjöskog har sagt att han överväger att ställa upp i riksdagsvalet. Nu verkar han ha bestämt sig och kallar till presskonferens på fredag.

Bakom Niclas Sjöskog ställer sig stödgruppen Landsbygdens väl som tidigare stött Mats Nylund i riksdagsvalen. Det är ett 20-tal personer från Kristinestad i söder till Karleby i norr som deltar i presskonferensen.

Mats Nylund har meddelat att han sitter valperioden ut, men att han siktar på att bli ordförande för Svenska lantbruksproducenternas förbund SLC.