Hoppa till huvudinnehåll

Raseborgsolyckan: Skadade beväringarna från Nyland och Österbotten

Många ljus brinner på marken vid en plankorsning till minne för fyra personer som avled i en olycka i slutet av oktober 2017.
Många ljus brann i början av veckan vid olycksplatsen i korsningen av Hangöbanan (i bakgrunden) och Leksvallsvägen. Många ljus brinner på marken vid en plankorsning till minne för fyra personer som avled i en olycka i slutet av oktober 2017. Bild: Pia Santonen / Yle Västnyland,Raseborg,Skogby, Raseborgs stad,trafikolycka,Nylands brigad,rälsbuss,Leksvall,Plankorsningsolyckan i Raseborg 2017,militärlastbil

Två av de skadade beväringarna vid plankorsningsolyckan i Raseborg för en vecka sedan är från Nyland och en från Österbotten.

- Föraren är från Nyland, uppger förundersökningsledaren, kommissarien Ilkka Kantola vid Västra Nylands polisinrättning.

De nyländska beväringarna är födda 1997, beväringen från Österbotten 1998.

Det finns inga noggrannare uppgifter om hurdana skador de fick i olyckan.

Polisen utreder vilotiderna

Svenska Yle och andra medier har efter olyckan talat med beväringar om upplevda brister i vilotiderna.

Polisen kan enligt Kantola ännu inte säga något om vilotiderna.

Några brister har ännu inte kommit fram i förundersökningen. De centrala personerna har inte kunnat höras, förklarar Kantola.

- Allra först måste vi avgöra i vilken egenskap var och en av dem ska höras. Vi börjar alltså med att förhöra föraren.

Olyckan återskapades i korsningen

Polisen var på onsdagen på plats i Skogby och gjorde en rekonstruktion av olyckssituationen i plankorsningen. Man försökte med andra ord återskapa olyckan för att förstå hur allt gick till.

Men resultaten av rekonstruktionen kommer inte att avslöjas i det här skedet.

- Det som rekonstruktionen visade ska inte påverka någons berättelse, förklarar Kantola.

Fyra personer dog och elva personer skadades då ett militärfordon kolliderade med en rälsbuss i en plankorsning i Skogby i Raseborg för en vecka sedan. Tre av de döda var beväringar från Nylands Brigad.