Hoppa till huvudinnehåll

BUU-turnén 2017 är på gång!

BUU-stämpeln, Lisa Gerkman, Malin Olkkola, Staffan Gräsbeck och Jontti Granbacka
Går bussen till Kronoby härifrån? BUU-stämpeln, Lisa Gerkman, Malin Olkkola, Staffan Gräsbeck och Jontti Granbacka Bild: Yle BUU-klubben,BUU-klubben 2017

BUU-klubbens programledare åker på BUU-turné i Svenskfinland den 16 - 25 november. Det blir BUU-show med improvisation, sång och skoj tillsammans med barnen.

Dessutom får alla barn BUU-klubbens och Röda korsets gemensamma julkalender.

Den 16 november kör vi igång igen!

BUU-klubbens programledare Jonathan “Jontti” Granbacka, Lisa Gerkman, Staffan Gräsbeck och Malin Olkkola åker ut på turné i Svenskfinland. Först i Österbotten, sedan i Åboland och Nyland.

Det blir väldigt många givande möten med ivriga BUU-klubbisar som väntar på att få träffa sina idoler.

Årets roligaste veckor!

Staffan och Jontti är bägge veteraner i sammanhanget . De har redan varit med om många BUU-turnéer.

“Det här är nog årets roligaste arbetsveckor” säger Jontti. “Tidiga väckningar, många timmar i bil och tåg och många kilometer bakom ratten, men det är värt besväret varje gång!”

“När vi åker ut på BUU-turné vet man att julen närmar sig. Och när vi träffar hundratals, ja till och med tusentals sprudlande glada barn blir vi påminda om att det jobb vi gör är verkligt viktigt. Barnens glädje och energi är den bästa feedback vi kan få!” säger Staffan.

BUU-stämpeln, Lisa Gerkman, Malin Olkkola, Staffan Gräsbeck och Jontti Granbacka
Jontti, Lisa, BUU-stämpeln, Malin och Staffan i startgroparna. BUU-stämpeln, Lisa Gerkman, Malin Olkkola, Staffan Gräsbeck och Jontti Granbacka Bild: Yle BUU-klubben,BUU-klubben 2017

Malins och Lisas första BUU-turné.

“Det är spännande! Jag ser så mycket fram emot att få vara med om det här” säger Lisa. Att stå framför kameran i en studio är kul men att få träffa buuklubbisarna på riktigt är ännu roligare.

Malin håller med. Hon är BUU-klubbens nyaste programledare och tycker att hösten på BUU-klubben varit givande på alla sätt. Programledarna har just hunnit avsluta inspelningen av årets julkalenderram när turnén och showen tar vid.

Kristinestad, Närpes, Malax, Kronoby, Jakobstad, Nykarleby, Vasa, Åbo, Pargas, Ekenäs, Karis, Borgå, Sibbo och Helsingfors… 14 orter denna gång.

BUU-klubben skulle gärna besöka varje ort i Svenskfinland, men det går tyvärr inte. För dem som känner sig besvikna över att de inte får träffa sina idoler i år kan vi trösta er med att vi varje år byter några orter.

BUU-dagar hålls både i Vasa och i Helsingfors. Dit lönar det sig att åka också om man bor längre bort, för BUU-dagarna bjuder på roligt program för hela familjen!

Årets BUU-show kommer att finnas på barnens arena i början av december, och årets fina papperskalender kan man beställa på buu.yle.fi

BUU-stämpeln, Lisa Gerkman, Malin Olkkola, Staffan Gräsbeck och Jontti Granbacka
Snart ses vi! BUU-stämpeln, Lisa Gerkman, Malin Olkkola, Staffan Gräsbeck och Jontti Granbacka Bild: Yle BUU-klubben,BUU-klubben 2017

Datum för BUU-klubbens turné 2017

DatumPlatsTidAdress
16.11Kristinestad: Lappfjärds daghem/Satelliten kl. 10Skolvägen 5 Lappfjärd
Närpes: Söffs gymnastiksal kl. 14Vasavägen 764
Malax: Bygdegården kl. 17.30 Köpingsvägen 18
17.11Kronoby: Centralskolan kl. 10Kronobyvägen 4
Jakobstad: Schaumansalen kl. 14Köpmansgatan 10
Nykarleby: Stjärnhallen, Lilla Björnkl. 17.30Idrottsgränd 1-3
18.11BUU-dagen i Vasa: Vasa övningsskolakl. 10-14 (show kl. 10.30, 12 och 13)Kyrkoesplanaden 11-13
22.11Åbo: Åbo Svenska Teaterkl 9. och kl. 10 (Förhandsanmälning till Maria Olin, maria.olin@abosvenskateater.fi , tfn. 0456504608)Auragatan 10
Pargas: Malms skola kl. 14Parsbyvägen 12
23.11Karis: Katarinaskolankl. 10Nabogatan 18
Ekenäs: Seminarieskolan kl. 14 och kl. 17Ladugårdsgatan 1- 3
24.11Borgå: Kulturhuset Grand kl. 9 och kl. 10Biskopsgatan 28
Sibbo: Nickby Festsalen kl. 14Gamla Vattentornsbacken 1
25.11BUU-dagen i Helsingfors: Arcada (OBS! Ny plats!) kl. 12-16.30 (show kl. 12.30, 14.00 o 15.00) OBS! Boka plats till showerna via länkarna nedan. Jan-Magnus Janssons plats 1

Här bokar du biljetter till BUU-showerna under BUU-dagen i Helsingfors 25.11.
Begränsat antal biljetter per show.
Fullbokat just nu, men håll ett öga på läget och avboka biljetter om du få ändrade planer och inte kan komma heller!

BUU-show kl. 12.30

BUU-show kl. 13.15

BUU-show kl. 14.00

BUU-show kl. 15.00

Välkomna!

Barn

Till Buu-klubben
Till Hajbo
Till MGP
 • Efter #metoo - nu tar också BUU-klubben upp kroppsmedvetenhet för barn

  "Viktigt att tidigt tala om psykisk och fysisk integritet."

  Ska det överhuvudtaget gå att ändra på mönster och attityder måste man börja med barnen. Så resonerar Svenska Yles barnredaktion som nu lyfter fram frågor kring den egna kroppen, fysisk närhet och gränser. Vi ger också föräldrar verktyg att tala om de här frågorna, skriver Malin Olkkola, som är en av BUU-klubbens programledare.

 • BUU-appen: en lekplats att utforska i egen takt

  Vad är BUU-appen? Vad kan man göra där? Svaren finns här!

  BUU-klubbens app får ett nytt juligt utseende och ett minispel med jultema. Appeninnehåller inget material som inte är lämpligt för barn och materialet är underhållande, säger appens kodare Dan Huiko.

 • Åtta digitala färdigheter du ska lära dina barn

  Åtta tips för smartare och säkrare medieanvändning.

  Medievärlden svämmar över av material och det är svårt nog att följa med i sitt eget flöde för att inte tala om att ha koll på sina barns flöden. Här får du åtta råd på färdigheter det är bra att du lär dina barn.

 • Djur i tv-studion - så här kan det gå!

  Det krävs kreativitet då man regisserar spindlar och hästar.

  Det är roligt att ha djur med i barnprogram på tv. Men det krävs en hel del kreativitet då man regisserar djur som spindlar eller hästar. Nu vill vi som gör barnprogram på Svenska Yle dela de bästa berättelserna med er.

 • Glada lekstunder med BUU-klubbens nya app

  BUU-klubbens nya app finns att ladda ner.

  En fantasifull och lite knasig, men samtidigt trygg och bekant BUU-värld. Spelaren har sällskap av figurer ur BUU-klubben, som t.ex. BUU-stämpeln, Bärtil och Isa Gris och karaktärerna från Hittehatt. Det finns en massa att upptäcka - det mesta i världen går att dutta på och interagera med. Det finns också en uppsättning minispel för barn som hellre vill spela med mera uttalad målsättning.

Nyligen publicerat - Barn