Hoppa till huvudinnehåll

Jensen visade vägen – Jokerit besegrade topplaget Avangard Omsk

Efter några sämre matcher är Jokerit ett vinnande lag igen. Laget tog fulla poäng på bortaplan mot topplaget i öst, Avangard Omsk.

Jokerit har inte haft någon vidare vecka i KHL. Laget inledde sin fyra matcher långa bortaturné med att förlora mot Barys Astana i måndags. I onsdags gick laget också på pumpen mot Sibir Novosibirsk.

I dag väntade bortamatch mot den östra konferensens trea Avangard Omsk, och då lyckades laget bryta den negativa trenden. Jokerit vann matchen med 3–1.

– Jag är nöjd med hur vi spelade i dag, alla gjorde det bra. Ett minus var vårt powerplay men det blev ändå seger så vi är glada, sa Jokerits tränare Jukka Jalonen till Viasat efter matchen.

Nicklas Jensen visade vägen för Jokerit med sitt tionde mål för säsongen. Dansken gav laget ledningen i slutet av den första perioden och i början av den andra perioden ökade Antti Pihlström på till 2–0.

Hemmalaget reducerade en halv minut senare men i mitten av perioden gick Jokerit upp i en tvåmålsledning igen. Eeli Tolvanen passade till Brian O´Neill som fintade bort målvakten och gjorde 3–1.

Jokerit har en match kvar på sin bortaturné innan landslagspausen väntar. På söndag möter man Jugra Chanty-Mansijsk.

Bildkälla: Viasat

Resultat:

Avangard Omsk – Jokerit 1–3
15.12 0–1 Nicklas Jensen (O´Neill)
22.49 0–2 Antti Pihlström (Mäki, Jensen)
23.11 1–2 Teddy Purcell
30.25 1–3 Brian O´Neill (Joensuu, Tolvanen)

Läs också