Hoppa till huvudinnehåll

Målnollan spräckt efter 3000 minuter – men mardrömmen fortsätter för Moisander

Niklas Moisander.
Niklas Moisander i en duell med Sebastien Haller. Haller sänkte Werder Bremen i slutminuterna. Niklas Moisander. Bild: Rex Features Ltd 2012/All Over Press Niklas Moisander,Sébastien Haller

Werder Bremen fortsätter att störtdyka i Bundesliga. Varken ett tränarbyte eller Niklas Moisanders första fullträff i tyska ligan gav ett trendbrott mot Lukas Hradeckys Frankfurt.

Byt tränare för att väcka laget är en klassisk åtgärd när det blåser motvind. Så resonerade Werder Bremen i veckan. Efter tio raka matcher utan seger – med 3–0-förlusten hemma mot Augsburg som kronan på verket förra helgen – var det klippt för Alexander Nouri.

Med U23-tränaren Florian Kohfeldt vid rodret åkte laget till Frankfurt för att väcka liv i liket. Det gick precis tvärtom – även om det startade skapligt.

Ante Rebic satte visserligen 1–0 för Frankfurt, men i den 25:e minuten kom bortalagets kvittering. Efter en hörnsituation skyfflade Moisander in 1–1.

Niklas Moisander.
Niklas Moisander firar efter sitt mål. Niklas Moisander. Bild: EPA Niklas Moisander

Första målet sedan flytten

Därmed punkterade Moisander sin målnolla i Bundesliga. Finländaren kom till Bremen för ett drygt år sedan och spelade över 2600 minuter tysk ligafotboll i fjol utan mål.

I går kväll gjorde han sin sjätte start för hösten efter sin muskelskada under säsongsupptakten. 25 minuter in i den kom utdelningen. Sammanlagt blev det alltså drygt 3000 minuters spel utan fullträff för Moisander i Tyskland.

Ytterligare krydda till målet var att han satte det bakom Lukas Hradecky. För första gången någonsin gjorde en finländsk spelare mål på en finländsk målvakt i Bundesliga.

Hoppa över Twitterpostning

Berömmer Hradecky

Någon större tröst lär det inte vara för Moisander i dag. Med ett par minuter kvar till full tid kom ett blytungt mål. Sebastien Haller skickade in 2–1 till Frankfurt, som har häng på täten i tabellen.

För Werder Bremens del fortsätter hösthelvetet. Efter elva omgångar står laget fortfarande utan seger. Med fem kryss och sex förluster är klubben fast förankrad i botten.

– När man sover så djupt i ett avgörande ögonblick förlorar man den här typen av match, säger Werder Bremens Max Kruse enligt Kicker.

Skip Instagram post

Efter matchen skriver samma Kicker att den finländske landslagsmålvakten Hradecky var en av Frankfurts stora matchvinnare med sina räddningar.

– Han håller den nivån. Man kan bara berömma honom, säger tränaren Niko Kovac.

Resultat, Bundesliga:

Eintracht Frankfurt–Werder Bremen 2–1 (1–1)

Läs också

Nyligen publicerat - Sport