Hoppa till huvudinnehåll

Markkanen hyllad av motståndartränaren: ”Är superimponerad”

Lauri Markkanen.
Robin Lopez och Lauri Markkanen, två av Chicago Bulls nycklar. Lauri Markkanen. Bild: EPA Lauri Markkanen,Chicago Bulls

Lauri Markkanen har gjort mycket av det mesta så här långt. Finländaren lyfter Chicago Bulls – och lyfts fram av nattens förlorartränare. ”Jag älskade hans skicklighet”, säger Frank Vogel.

I ett svagt Chicago Bulls har Lauri Markkanen omgående fått stor plats och mycket ansvar. I natt spelade han nästan en halvtimme, gjorde tretton poäng och tog nio returer mot Orlando Magic.

Bulls tog också en sällsynt seger – lagets första på bortaplan och andra totalt för hösten – med 105–83. Den här gången var Markkanen inte poängbäst, men motståndarnas tränare Frank Vogel missade inte finländaren.

Långt därifrån.

– Jag är superimponerad. Han spelar med ett stort självförtroende. Jag älskade hans skicklighet och han använder det direkt, säger han enligt Chicago Tribune.

Scoutas noggrant

Markkanen har gjort över tio poäng i sina sju första NBA-matcher. Enligt Vogel är finländaren en av spelarna som ligger högst upp i prioritet när man möter Bulls.

– Om man ger honom utrymme så smäller det. Han kan avsluta atletiskt runt korgen. Han har dessutom ett bra fotarbete.

Tjugoåringen gick som sjua i somras i NBA-draften. Magic valde spelare som sjätte lag och Vogel har koll på Markkanens ursprung.

– Han kommer från en sportfamilj. Jag kommer ihåg att han har pratat om att föräldrarna lärde honom att värdera arbetsmoral. Det verkar som att han är smart.

"Har visat tuffhet i defensiven"

Efter matchen var Chicagotränaren Fred Hoiberg framför allt nöjd med lagets defensiv. Efter paus släppte Bulls bara till 38 poäng bakåt. Även Markkanen får en skopa av den defensiva hyllningen. Finländaren hade ansvar för att hålla koll på Aaron Gordon.

– Han lyckades hålla bort honom från korgen. Han rörde sig och läste spelet. Lauri har visat tuffhet i defensiven.

– Det här var en riktig lagseger. Alla som klev in på banan gjorde det bra.

Bulls spelar följande match mot New Orleans Pelicans natten mot söndag finsk tid.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport