Hoppa till huvudinnehåll

Nya poäng klen tröst – Markkanen självkritisk efter tung förlust: "Besviken på mig själv"

Lauri Markkanen.
Anthony Davis och Lauri Markkanen ställdes mot varandra i många dueller. Lauri Markkanen. Bild: EPA Lauri Markkanen,Anthony Davis

Lauri Markkanen håller poängångan uppe i NBA. Men trots fjorton nya poäng blev det en blytung förlust för Chicago Bulls. ”Jag är besviken över min insats”, säger Markkanen.

I går tog Chicago Bulls säsongens andra seger, den första på bortaplan, mot Orlando Magic. I natt lyckades laget inte bygga upp en kortare segersvit.

I stället blev det en riktigt tung förlust. New Orleans Pelicans vann med 96–90 efter förlängning.

– Jag är väldigt stolt över hur killarna klev ut och krigade för segern hela vägen. I kväll hade vi skott som inte gick, men jag måste berömma spelarna för att fortsätta försöka, säger Bullstränaren Fred Hoiberg enligt Chicago Tribune.

Brände många trepoängare

Bulls hade vissa problem med att sänka skotten. Lauri Markkanen hade också problem. Han brände alla trepoängsförsök i den första halvleken. Efter paus sänkte han två, men saldot två treor av elva möjliga var en del av Bulls öde. Bland annat brände laget fem trepoängsförsök i förlängningen.

– Vi har haft några sådana här kvällar offensivt redan och det kommer att komma fler. Om vi kan kämpa som vi gjorde defensivt, kommer vi ändå att ha chansen ofta, säger Hoiberg enligt AP.

Hemmalagets bästa poängplockare var Justin Holiday med arton pinnar. Markkanen stannade på fjorton poäng och sju returer.

Hoppa över Twitterpostning

"Måste lära mig"

Finländaren var ändå långt ifrån nöjd med sin insats. Defensivt hade han ansvaret för att hålla koll på Anthony Davis. Det gick inte speciellt bra.

Davis var poängbäst i hela matchen med 27 poäng.

– Jag är besviken över mig själv och min insats. Jag måste lära mig av det. Jag tog inte rätt beslut, säger Markkanen enligt Chicago Tribune.

På pluskontot för Markkanen: Hans poängsvit är intakt. Tjugoåringen har tvåsiffriga noteringar i samtliga åtta matcher i sin NBA-karriär.

Bulls säsong fortsätter natten mot onsdag finsk tid med bortamatch mot Toronto Raptors.

Resultat, NBA:

Detroit Pistons–Sacramento Kings 108–99
Chicago Bulls–New Orleans Pelicans 90–96 e. förl.
CHI: Lauri Markkanen 14 poäng/7 returer.
Minnesota Timberwolves–Dallas Mavericks 112–99
Denver Nuggets–Golden State Warriors 108–127

Läs också

Nyligen publicerat - Sport