Hoppa till huvudinnehåll

Erik Lundell är Årets Grassroots-tränare

Alex och Erik Lundell kör gokart.
Arkivbild: Erik Lundell (till höger) med sin son Alex Lundell. Alex och Erik Lundell kör gokart. Bild: YLE handikappidrott,gokart,erik lundell

Pargasbon Erik Lundell har utsetts till Årets Grassroots-tränare. Lundell tränar FC Inters elrullstolsfotbollslag, som i våras vann finska mästerskapet.

Lundell fick sitt pris i samband med Bollförbundets stora prisgala Captain's Ball på fredagen.

I prismotiveringen sägs att Lundell är en mycket entusiastisk och engagerad fotbollsperson, som vill göra det möjligt för alla att spela fotboll.

elrullstolsfotboll
elrullstolsfotboll Bild: YLE elrullstolsfotboll

Vidare sägs att han koncentrerar sig på varje spelares individuella utveckling, och i sitt lag framhåller han att spelarna i första hand är fotbollsspelare, som spelar fotboll i elrullstol. Han är aktivt med och utvecklar grenen nationellt.

UEFA:s Grassroots Programme är ett program som vänder sig till all annan fotboll än den yppersta eliten.

Flera andra priser till sydvästra Finland

Av idrottarna från sydvästra Finland belönades också Mikko Hyyrynen (TPS). Han röstades fram till Årets fotbollsspelare i division 1 av de övriga spelarna i divisionen.

Lucas Gabrielsson (SalPa) röstades på samma vis fram som en av Årets fotbollspelare i division 2.

Jaana Kuusilehto (Euran Pallo) belönades med Kaijan Kannu, vilket är ett pris som ges för ett långvarigt och betydande jobb för den finländska flick- och damfotbollen.

Kaan Kairinen (Skive IK, och tidigare Inter Turku) fick priset som Årets U21-spelare.