Hoppa till huvudinnehåll

Hampus Holmgren lämnar Åtvidaberg efter jumboplaceringen – oklart var karriären fortsätter

Hampus Holmgren.
Åtvidabergs FF och Hampus Holmgrens säsong gick från besvikelse till besvikelse. Hampus Holmgren. Bild: Christer Thorell/IBL/All Over Press Hampus Holmgren

Säsongen 2017 blev en mardröm för Åtvidabergs FF. En jumboplats i Superettan innebär relegering till division ett, och det tvingar Vasabördige Hampus Holmgren att bryta kontraktet. Nivån där är för låg, säger Holmgren till Yle Sporten.

Hampus Holmgren har gjort sitt i Åtvidabergs FF. Det trots att Vasa IFK-produkten Holmgren för ganska exakt ett år sedan skrev på en tvåårig förlängning.

Holmgren gav beskedet på Twitter på måndagen, där han tackade klubben för de fem år han tillbringat där. Vart det bär till näst är ändå oklart.

– Det är ju förstås ett jobbigt beslut, men vi faller ur Superettan och division ett är lite för låg nivå för min del, tyvärr. Ett jobbigt, men samtidigt självklart beslut också, förklarar Holmgren då Yle Sporten ringer upp honom på måndagen.

– Helt ärligt talat så är framtiden ganska oklar. Jag tänker ta det lugnt några dagar och så får man se vad agenten har talat ihop med olika klubbar. Vem som är intressanta och så där, fortsätter han.

Hoppa över Twitterpostning

Är målet nu att ta steget upp till Allsvenskan igen eller tror du det är aktuellt med att stanna i Superettan?

– Jag stänger inga dörrar, absolut inte. Jag är öppen för allt, konstaterar Holmgren.

– Jag har ju spelat allsvenska matcher och inte är det som att jag känt att nivån skulle ha varit för hög för mig alls, fortsätter han.

Intresse i Finland

Holmberg utesluter inte heller en retur till de finländska fotbollsplanerna.

– Som sagt stänger jag inga dörrar. Skulle ju kännas dumt att säga något nu som sen kommer tillbaks och biter en i baken, så att säga.

Finns det redan klubbar som du vet att är intresserade av dina tjänster?

– Det finns vissa klubbar som visat intresse. Också från den finska ligan, säger Holmgren, men vill inte avslöja vilka klubbarna är.

Utvecklats både som människa och spelare

Totalt blev det alltså fem år i Åtvidabergsföreningen för Holmgren, som hann bli en naturlig del av stommen i truppen. Trots att sejouren slutade i moll kan Holmgren se mycket positivt i åren som gått.

– Den gångna säsongen har varit väldigt jobbig, så klart. Men jag har varit skadefri, vilket är det viktigaste för mig. Så har jag fått spela regelbundet, vilket gett mig mycket. Det finns alltid saker som man kan ta med sig.

Vilka saker är det?

– Oj, det är mycket. Under de här fem åren har jag blivit mycket mer mognare som både människa och fotbollsspelare. Man har lärt sig spela mer vuxen fotboll, så att säga, avslutar Holmgren.

Läs också