Hoppa till huvudinnehåll

TE-byrån stänger kontoren i Pargas, S:t Karins och Reso

Arbetskrafts- och näringsbyrå
Arbetskrafts- och näringsbyrå Bild: Yle/ Nora Engström arbets- och näringsbyrå

TE-byrån stänger sina kontor i Pargas, S:t Karins och Reso. Samtidigt flyttar TE-byrån i Åbo.

Egentliga Finlands arbets- och näringsbyrå stänger sina kontor i Pargas, S:t Karins och Reso. De kontoren slås ihop med TE-byrån i Åbo från och med 11 december.

I fortsättningen har TE-byrån fyra kontor i Egentliga Finland: i Åbo, Salo, Loimaa och Nystad. Tjänster för arbetsgivare och företag har koncentrerats till dessa orter redan tidigare, år 2013.

Enligt TE-byrån kan ärenden i första hand skötas elektroniskt. De kunder vars kontor dras in kan själva välja vid vilken byrå i Egentliga Finland de sköter sina ärenden i framtiden.

TE-byrån skriver i ett pressmeddelande att byrån vid behov kan komma överens med Reso, S:t Karins och Pargas stad om att i fortsättningen arrangera kundservice som en samservice.

Samservice betyder att flera myndigheter ger sin service från samma lucka. En sådan servicepunkt finns bland annat i Pargas stadshus.

Kontoret i Åbo flyttar från Slottsgatan till ämbetshuset på Självständighetsplan 2. I samband med flytten är kontoret stängt 4.-8.12. TE-byrån öppnar på ny adress i Åbo 11.12.2017.

Läs också