Hoppa till huvudinnehåll

IFK Mariehamns andra värvning klar: "Kan vara en oslipad diamant"

Match pågår i Idrottsparken i Mariehamn.
Fernandes ska se till att det är fest i i Idrottsparken även nästa säsong. Match pågår i Idrottsparken i Mariehamn. Bild: Markku Ojala / EPA / All Over Press IFK Mariehamn

Fotbollsligaklubben IFK Mariehamn meddelar att laget värvat brasilianaren Julio Cesar Fernandes. Han har alla möjligheter att utvecklas till en riktigt bra ligaspelare, säger klubbdirektören Peter Mattsson.

Fernandes som har tränat med IFK under hösten har nu tecknat ett tvåårskontrakt, som innehåller en tre månader lång prövotid, med klubben. Han kan spela som offensiv mittfältare eller anfallsspelare.

21-årige Fernandes har senast spelat i den brasilianska klubben Estanciano EC.

– Julio kan vara en oslipad diamant. Han är snabb och har ett bra skott. Som Peter Lundberg kommenterade redan i samband med provspelet så behöver han jobba med sin fysik och spelförståelse, säger klubbdirektör Peter Mattsson på IFK Mariehamns webbplats.

– Men det är en ung spelare som är utvecklingsbar och vi tror att han har alla möjligheter att utvecklas till en riktigt bra ligaspelare.

Sedan tidigare är det klart att mittbacken Ivan Tatomirović, förra säsongen i RoPS, flyttar till Åland och IFK Mariehamn.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport