Hoppa till huvudinnehåll

KSF Media säger upp vd Svante Wahlbeck

Svante Wahlbeck på HSS media.
Svante Wahlbeck på HSS media. Bild: Yle/Anna Ruda wahlbeck

Styrelsen för KSF Media har beslutat att vd Svante Wahlbecks anställning upphör.

I ett pressmeddelande sägs det att styrelsen och vd har samsyn när det gäller bolagets strategi och den närmaste tidens åtgärder.

Däremot har man inte samsyn på hur strategin och åtgärderna lämpligast ska implementeras.

- Vi tackar Svante Wahlbeck för hans förmåga att snabbt analysera bolagets nuläge och föreslå nödvändiga åtgärder, samt hans vilja att sätta in ett stort antal arbetstimmar för att uppnå överenskomna mål, sägs det i pressmeddelandet.

Bolagets ledningsgrupp rapporterar tillsvidare till styrelsen och rekryteringen av en ny vd har inletts.

Wahlbeck utsågs till vd i mars. Före det var han vd för HSS Media.

Styrelsen tänker om

Wahlbeck hann sitta på posten i mindre än åtta månader. KSF Medias styrelseordförande Kaj-Gustaf Bergh anser att styrelsen har misslyckats då de anställde en ny vd.

- När en styrelse anställer en vd, så anställer den ju inte vd:n för att arbetsförhållandet ska upphöra så fort som det nu gjorde. Det betyder att styrelsen har misslyckats i att veta vad organisationen behöver och vilka resurser vd:n har, säger Bergh till Svenska Yle.

Då styrelsen ska leta efter en ny vd kan det finnas skäl att tänka i nya banor.

- Jag tror att vi den här gången inte är så fokuserade på att hitta en person som har erfarenhet från specifikt just den här branschen. Eftersom vår organisation har en bra kunskap om den branschen kan vi också tänka oss att söka lite bredare än vi har gjort tidigare.

I väntan på en ny vd

Att hitta en vd kan ta flera månader.

- Vanligtvis brukar en sådan här process ta ungefär ett halvt år. Det beror ju mycket på hur snabbt den person man tycker är lämpligast kan lösgöra sig från sitt nuvarande jobb, säger Kaj-Gustaf Bergh.

KSF Media ägs av Konstsamfundet och ger ut tidningarna Hufvudstadsbladet, Östnyland. Västra Nyland, Hangötidningen/Hangon lehti samt Loviisan Sanomat.

Företaget har cirka 130 anställda.

Läs också

Nyligen publicerat - Inrikes